Amiga HR party 2019

Na FER-u je u subotu, 21. prosinca 2019. godine održan Amiga HR Party, okupljanje hrvatskih zaljubljenika u slavna Amiga računala. Ovo je bilo prvo ovakvo druženje od 2014. godine te ujedno proslava 30. obljetnice od prvog Amiga Partyja održanog davne 1989. godine. 

Središnji dio događanja bilo je predavanje o novostima i događanjima na domaćoj i svjetskoj Amiga i demo sceni u posljednjih nekoliko godina, koje je održao Vlado Banda, jedan od najaktivnijih i najpoznatijih domaćih Amiga demo programera.

Posjetitelji događanja su također imali priliku uživo vidjeti i isprobati novu AmigaOne A1222, odigrati na njoj igre Tower57 i Battle Squadron te pogledati demoe i aplikacije koje prezentiraju procesorsku i grafičku snagu novog računala i operacijskog sustava AmigaOS 4.1. Osim toga, izložena je bila i Amiga 3000, Minimig (ope-source FPGA reimplementacija računala Amiga 500) te MISTer (još jedan FPGA uređaj, hardverski emulator klasičnih računala i igraćih konzola).

Održan je i mini turnir u poznatoj nogometnoj simulaciji Kick-Off 2.

Na kraju druženja dogovoreno je novo i puno veće druženje Amiga, demo i retro IT entuzijasta u 2020. godini, kao i plan da ovakva okupljanja prerastu u redovita godišnja događanja.

Autor: Marko Tucaković
Popis obavijesti