Odjel za industrijske primjene i Hrvatska sekcija IEEE pozivaju Vas na predavanje:

"Play my emails Cortana!"

koje će održati Tvrtko Tadić iz poduzeća Microsoft Search, Assistant & Intelligence, Redmond, SAD, u srijedu, 11. 12. 2019. godine, u 12.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

Početkom studenog ove godine Microsoft je predstavio Play My Emails funkcionalnost u svojoj Outlook Mobile iPhone aplikaciji. Korisnici sada mogu slušati emailove koje su primili u zadnja 24 sata, a putem glasa mogu odgovarati na njih i raditi jednostavnije radnje poput archive, delete, flag, ... i navigacije. Ovo jedinstveno iskustvo pokreće digitalni asistent Cortana.

U predavanju ćemo govoriti o tome što pokreće Play My Emails, koji su sve izazovi bili pred timom koji je radio na ovom projektu. Neka od tema o kojima ćemo pričati su:

  • Kako općenito funkcioniraju digitalni asistenti?
  • Kako to prilagoditi potrebama email-a?
  • Prilagodba sadržaja email-a za slušanje
  • Prikupljanje i obrada podataka u doba GDPR-a. Zašto smo testirali iskustvo na emailovima Hillary Clinton?

Više informacija o Play My Emails možete doznati u ovoj recenziji koja uključuje nekoliko službenih video prezentacija.

 

O predavaču

Dr. sc. Tvrtko Tadić radi u Microsoft Search, Assistant & Intelligence, Redmond, SAD na razvoju digitalnog asistenta Cortane, a prije toga je radio na lokalnim pretragama i kartama za tražilicu Bing. Završio je smjer Matematička statistika i računarstvo na PMF-u u Zagrebu, gdje je bio zaposlen kao asistent na Zavodu za vjerojatnost i statistiku. Doktorirao je u grupi za vjerojatnost na University of Washington, Seattle, gdje je i danas gostujući znanstvenik. Autor je dvije knjige, više znanstvenih radova, te dvadesetak članaka u domaćim časopisima. Dobitnik je brojnih nagrada i stipendija. Najomiljenije sredstvo prijevoza (po gradu) mu je bicikl, a jednom tjedno trči na posao.

Autor: Vinko Lešić
Predavanje: Play my emails Cortana!
11. prosinca 2019. 12:00  -  13:00
Popis obavijesti