Innovations Lift Off: Smart Agriculture

U petak, 6. prosinca 2019. godine, u 12.30, u Sivoj vijećnici FER-a održat će se:

Predstavljanje najuspješnijih inovacija

programa "Imagine, Create, Innovate: Smart Agriculture"

u sklopu Okruglog stola "Digitalna inovativna rješenja za poljoprivredno-prehrambeni sektor" nakon čega će nagrađeni studentski timovi održati prezentacije i predstaviti svoje inovacije te robotske, IoT i aplikacijske prototipe.

Program u organizaciji asistenata i profesora FER-a te volontera studentskih udruga nastao je kao suradnja Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT-a) i FER-a uz viziju pobuđivanja kreativnosti i stvaranje inovacijske atmosfere još u studentskim danima, dugoročno usmjerene prema komercijalizaciji visokotehnoloških proizvoda.

Više informacija pronađite na službenoj stranici programa ili društvenim mrežama. Više informacija o programu pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

S početkom u lipnju 2019., u programu je sudjelovalo 14 timova koji uključuju 55 studentice i studenta s 11 hrvatskih fakulteta i veleučilišta iz Zagreba i Varaždina. Komisija od 15 prepoznatih domaćih stručnjaka izdvojila ih je 6 koji su dobili stipendije te uz mentore realizirali svoje ideje tijekom 4 mjeseca izrade. Nakon prošlogodišnje prve inačice iz područja Smart City, ove godine pet interdisciplinarnih timova finalista sudjeluju u području Smart Agriculture. To su:

  • P.A.S.T.I.R. korova - Poluautonoman sustav robota i dronova za prepoznavanje i selektivno uništavanje korova između redova usjeva
  • Schroom - Napredna vrtna svjetiljka
  • SWIRRIS - IoT sustav za mjerenje kemijskih karakteristika tla i vode
  • PuP - Poljoprivrednik u polju
  • SEAtonomous - Autonomno plovilo za transport poljoprivrednog uroda riječnim kanalima

 

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti