Studenti FER-a u pobjedničkom timu na...

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, u svojstvu EIT Health Huba za Hrvatsku, u četvrtak 7. studenoga 2019. godine organizirao je "EIT HEALTH Innovation Day", jednodnevni program razvoja inovacija čiji je cilj promocija inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenoga sustava.

U programu je sudjelovao prof. dr. sc. Ratko Magjarević, kao jedan od sudionika panel rasprave na temu "Innovation Day" tematskih izazova, a u pobjedničkom timu sudjelovali su i FER-ovi studenti Ariana Milašinčić i Sandi Letić, kojima ovom prilikom čestitamo!

Više informacija o programu i finalistima možete pročitati u nastavku obavijesti.

Studentski timovi su razvijali inovativna rješenja za probleme u okviru EIT HEALTH teme "Bringing Care Home – Izazovi aktivnoga i zdravoga starenje od mladosti do duboke starosti!" uz pomoć mentora iz Lean Startup Hrvatska te stručnjaka iz Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i IoT & Digital Health područja tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d.

Osam studentskih timova stvorilo je i prezentiralo svoja rješenja stručnom žiriju, koji je prema standardiziranim kriterijima ocijenio i odabrao tri najbolja tima. Prvo mjesto osvojio je tim AS s prijedlogom edukacijske platforme Dementy povezujući obitelji osoba s demencijom i volontersku zajednicu. Tim AS okupio je studentice i studente diplomskih i poslijediplomskih studija Medicinskog, Prehrambeno-biotehnološkog, Ekonomskog i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Članovi tima upoznali su se prije početka natjecanja, formirali tim i osvojili vrijednu nagradu: odlazak na "Winners Event" u Pariz. Tamo će imati priliku susresti se s ostalim pobjedničkim timovima sa svih sudjelujućih i-Day sveučilišta te dobiti stručnu podršku za daljnji razvoj svoje ideje.

Tim AS – prvo mjesto:

  • Mihaela Gulin (PBF)
  • Ino Kermc (MEF)
  • Ariana Milašinčić (FER)
  • Tomislav Vulić (EFZG)
  • Sandi Letić (FER)
Autor: Marko Tucaković
Popis obavijesti