SPOCK ideje traže suosnivače!

Glukometar za pse s automatskim aplikatorom inzulina, blackbox u koji poljoprivrednik ubaci grumen tla, a nazad dobije jasne upute za navodnjavanje, gnojenje i bolji urod, senzori za personaliziranu fizioterapiju, headset za naprednu analizu moždane aktivnosti i komunikaciju s okolinom, roboti za podučavanje programiranja putem emocija, roboti koji laserima uništavaju korov, web platforma za olakšani zakup poljoprivrednog zemljišta, usluga koja pruža potpuno novi pogled na recikliranje i prenamjenu odjevnih predmeta, aplikacije za turiste i studente.

Sve su ovo ideje koje traže svoje suosnivače koji će se pridružiti stručnjacima koji su predložili ove ideje, s ciljem da zajedno razviju prototip, uđu u SPOCK program i pokrenu startup. Popis svih ideja s detaljnim opisima možete naći na https://spock.fer.hr/ideje/.

Sve ove ideje bit će predstavljene 10. prosinca u 14.30 sati u dvorani B5 FER-a. Prijavitelji ideja će se predstaviti u formi kratke prezentacije u trajanju od 5 min po ideji, s ciljem da pronađu nove članove tima s kojima će pokrenuti startup. Pozivaju se svi koji žele svoja znanja iskoristiti za rješavanje realnog problema, steći iskustvo rada u multidisciplinarnom timu, biti jedan od osnivača startupa koji možda u bliskoj budućnosti preraste u ozbiljnu tvrtku da dođu na predstavljanje ideja.

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Traže se embedded hardware i software developeri, mobile app developeri i dizajneri, web developeri i dizajneri, stručnjaci u području računalnog vida, strojnog učenja i umjetne inteligencije, ali i svi ostali koji vide kako mogu doprinijeti razvoju neke od ideja. Nakon predstavljanja ideja, svi koji raspolažu znanjima i vještinama iz područja nužnih za razvoj pojedine ideje te žele postati dio startupa, moći će sudjelovati na brainstorming radionici odabrane ideje.

Na brainstorming radionicama će se formirati projekt i tim budućih osnivača startupa, a radionice će se održavati u tjednu nakon predstavljanja ideja. Svaka ideja ima svog predlagatelja koji će nakon brainstorming radionice odlučiti tko s njim od zainteresiranih kolega ulazi u SPOCK program. Ideje predložene od SPOCK vodstva su ponuđene studentima da ih preuzmu kao svoje i rade na njenom razvoju uz mentora koji je predložio ideju. Prijave za brainstorming radionice su otvorene do 8. prosinca, a možete se prijaviti ovdje. Svi prijavljeni će putem emaila dobiti informacije o terminu radionica za koje su se prijavili.

Dođite na predstavljanje ideja, prijavite se brainstorming radionicu odabrane ideje i pokrenite startup kroz FER-ov studentski startup inkubator SPOCK!

Autor: Matija Srbić
Popis obavijesti