"NOVsky" Art & Science...

Prvi festival znanosti i umjetnosti, "NOVsky 2019.", održan je u petak, 13. rujna 2019. godine u Novskoj. Festival, na kojem su sudjelovali brojni izlagači i predavači iz cijele Hrvatske, okupio je nekoliko tisuća posjetitelja, uglavnom školske djece. Na brojnim radionicama, prezentacijama, izložbama, predavanjima i instalacijama posjetitelji su se mogli upoznati s raznim zanimljivostima iz svijeta matematike, elektrotehnike, računarstva, robotike, 3D tehnologija, kemije, fizike i biologije, prisustvovati prvoj noćnoj utrci solarnih vozila, laserskom show-u, isprobati lasersku harfu te uživati u glazbenom programu s Teslinom zavojnicom.

Fakultet elektrotehnike i računarstva predstavio se skupom mini radionica koje povezuju stare računalne igre, matematiku i algoritamsko razmišljanje i osnove elektrotehnike te glazbenim programom s Teslinom zavojnicom. Na festivalu su s FER-a sudjelovali Mirna Baksa, Ivan Kožar i Tomislav Jagušt.

Festival su, uz Grad Novsku, organizirali POU Novska i Turistička zajednica Grada Novske, Gradska knjižnica i čitaonica "Ante Jagar" Novska, Zadruga ZEZ, FER i Institut Ruđer Bošković, uz pomoć brojnih volonterki i volontera iz Novske i okolice.

Autor: Marko Tucaković
Popis obavijesti