Poznat datum održavanja četvrtog Career Speed Datinga

Danas, 2. rujna 2019., započele su prijave poduzeća za Career Speed Dating, jedinstveni spoj poslodavaca i studenata koji zajednički organiziraju Centar karijera FER i studentska udruga eSTUDENT. Zainteresirana poduzeća mogu se prijaviti na službenoj stranici događanja od 2. do 20. rujna 2019. godine, a četvrti Career Speed Dating održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u četvrtak, 12. prosinca 2019. godine.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Brzopotezni intervju višestrukih prednosti

Career Speed Dating idealna je prilika za pronalazak pravog spoja između poduzeća, koja trebaju visokoobrazovane kadrove tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta i veleučilišta, i studenata kojima to predstavlja jedinstvenu priliku za prezentiranje potencijalnim poslodavcima. Kroz intervju se i studenti i poduzeća unutar osam minuta nastoje predstaviti u najboljem svjetlu, a nakon intervjua i jedna i druga strana ima priliku ocijeniti se međusobno, komentirati dojam koji su stekli i dati povratnu informaciju drugoj strani. Događaj ima mnoge prednosti; osim što poduzeća imaju pristup životopisima svih sudionika i povratnim informacijama s intervjua, promocijom se mogu približiti studentima, razviti prepoznatljivost svog poduzeća među studentima te predstaviti programe stručnih praksi i studentskih poslova. S druge strane, studentima se pruža prilika da upoznaju kolege iz industrije te dobiju informacije o mogućnostima zaposlenja i razvoju buduće karijere.

U jednom danu cijela lepeza studenata

Svoje dojmove s prošlogodišnjeg Career Speed Datinga podijelila je Teuta Tomac, HR&PR Manager u poduzeću CS Computer Systems: "Odaziv studenata je odličan, svake godine je sve bolji kao i studenti koji se prijavljuju. Imaju jasno izražen interes, znaju što žele, što ih zanima i lako se s njima dogovarati za neke buduće prakse i studentske poslove.".

Razmišljanja o trajanju intervjua iznio je Predrag Pejić, Head of Electrical Engineering u poduzeću Greyp Bikes: "Mislim da se u ovo kratko vrijeme razgovora sa studentima može prenijeti dosta informacija. Ovo je jako efektivan način da tijekom jednog dana intervjuiramo cijelu lepezu studenata, izmijenimo s njima kontakte i vidimo tko bi bio potencijalan zaposlenik.".

Za više informacija pratite internetsku i Facebook stranicu Career Speed Datinga.

Autor: Nikolina Relić
Popis obavijesti