I ove godine najbolje maturantice i...

Upisi brucoša na preddiplomski studij "Elektrotehnika i informacijska tehnologija i Računarstvo" održani u srpnju i ove su godine privukli najbolje maturantice i maturante.

Interes za studij na FER-u je velik i kontinuirano raste, a ove godine je FER kao prvi izbor izabralo preko 1200 maturanata.

Više informacija o našim novim brucošima i njihovim uspjesima na državnoj maturi pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Upisani studenti najbolje su što Hrvatska ima: od 640 brucoša, njih 429 je među tisuću najboljih maturanata prema državnoj maturi iz Matematike (viša razina), a njih 445 je među tisuću najboljih maturanata prema državnoj maturi iz Fizike. U presjeku, više od polovine upisanih brucoša - njih 343 je među tisuću najboljih maturanata iz oba predmeta.

Brucoši su na FER stigli iz svih krajeva Hrvatske, a 5% najboljih rezultata pri upisu postigli su učenici XV gimnazije, II gimnazije, V gimnazije, Gimnazije Lucijana Vranjanina, III gimnazije iz Splita, Tehničke škole Ruđera Boškovića, Srednje škola fra Andrije Kačića Miošića, Srednje škole Mate Blažine iz Labina, Tehničke škole Zagreb, III gimnazije iz Osijeka, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Gimnazije iz Požege, Gimnazije Matije Mesića, Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Gimnazije Matije Antuna Reljkovića te Gimnazija Franje Petrića iz Zadra.

Posebno nam je drago da je prvu godinu studija na FER-u upisala i najbolja maturantica generacije, Iva Barać, donedavno učenica III. gimnazije iz Splita. Iva je jedina u generaciji u potpunosti točno riješila državnu maturu iz Matematike (viša razina) i iz Fizike. Dobrodošlicu na FER i čestitke na uspjehu u kratkom su joj druženju u Uredu dekana uputili dekan, izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec, prodekanica za nastavu, doc. dr. sc. Mihaela Vranić, prodekan za poslovanje, prof. dr. sc. Mario Vražić te glavni tajnik, Goran Ranogajec.

Uz Ivu, na FER će se upisati još 150 brucošica, koje čine ukupno 23% generacije čime se nastavlja i pozitivan trend upisa djevojaka na FER.

Zahvaljujemo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na ustupljenim podacima.

Autor: Iva Gospodnetić
Popis obavijesti