Luka Tomić dobio je nagradu Zlatko...

U četvrtak, 11. srpnja 2019. održana je svečana dodjela nagrade Zlatko Smrkić za najbolji diplomski rad izrađen na Zavodu za radiokomunikacije. Najboljim diplomskim radom proglašen je rad Luke Tomića "Mikrotrakasta antena s kružnom polarizacijom za nanosatelit FERSAT" koji je izradio pod mentorstvom profesora Zvonimira Šipuša. Drugu nagradu osvojila je Katarina Ćavar s radom pod naslovom "Nove vrste valovoda zasnovane na periodičkim strukturama", a treću nagradu Ante Brizić s radom pod naslovom "Switch-mode radiofrequency amplifiers with complementary filters".

Za svoj rad Luka, Katarina i Ante nagrađeni su novčanim nagradama, mobilnim telefonima Samsung A70 te poklon košarama. Vrijedne nagrade osigurali su naši dragi sponzori: Hrvatski Telekom, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Croatel, Atlantic Grupa, Micro-link, A1 Hrvatska te Odašiljači i veze na čemu im se ovim putem zahvaljujemo.

Za nagradu je konkuriralo devet studenata koji su svoje radove izradili u područjima mobilnih komunikacija, bežičnih mreža, navigacijskih sustava, mikrotrakastih antena, detekcije lica u slikama te izrade aplikacija s primjenom u komunikacijskim sustavima.

Više informacija o događaju možete pogledati u galeriji fotografija na facebook stranici Zavoda za radiokomunikacije ovdje.

Autor: Dario Bojanjac
Popis obavijesti