Održan "STEM dan otvorenih...

FER, u suradnji s "Institutom za razvoj i inovativnost mladih" (IRIM) i drugim partnerima, provodi projekt STEM revolucija u zajednici. Cilj projekta je razviti i provesti održive programe društveno korisnog učenja za studente tehničkih fakulteta kroz prijenos STEM kompetencija djeci osnovnoškolskog uzrasta u suradnji s organizacijama civilnog društva.

Tijekom zimskog semestra 2018./2019. godine u projekt su se uključila 23 studenta s kolegija Vještine komuniciranja koji su sudjelovali na dvodnevnoj edukaciji tijekom koje su naučili raditi s projektnim tehnologijama te su učili o konceptu društveno korisnog učenja. Uz pomoć mentora iz IRIM-a, studenti su razvijali vlastite projekte koristeći se tehnologijama poput micro:bita, mBota i 3D printera. Svoje projekte predstavili su u osnovnim školama u Zagrebu i okolici te na "STEM danu otvorenih vrata" u srijedu, 23. siječnja 2019. godine od 17 do 19 sati na FER-u. Događaj je bio otvoren za javnost, a posjetilo ga je i oko 300 osoba, uglavnom učenika iz zagrebačkih osnovnih i srednjih škola uz pratnju nastavnika.

U ljetnom semestru novim studentima pružit će se mogućnost da sudjeluju u projektu kroz kolegij Sustavi za praćenje i vođenje procesa. Više informacija o projektu dostupno je ovdje, a za sve dodatne informacije možete se obratiti voditeljici projekta Amaliji Koren (IRIM) na mail amalija.koren@irim.hr. Za više informacija o opremi koja je dostupna i načinima uključivanja u projekt na FER-u, slobodno se obratite Jurju Petroviću na juraj.petrovic@fer.hr.

Autor: Marko Tucaković
Popis obavijesti