Održana FIRST LEGO League

U subotu, 19. 1. 2019. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održano je državno robotičko natjecanje FIRST LEGO League u organizaciju Hrvatskog robotičkog saveza. Hrvatska je jedna od 98 država svijeta u kojoj se održava ovo natjecanje, a ukupno u svijetu sudjeluju preko 320 000 natjecatelja. Ovogodišnja tema je "U orbitu", a u Hrvatskoj je nastupilo 16 ekipa s 3 - 10 članova u dobi od 9 do 16 godina. Svaka ekipa nastupila je u četiri kategorije: projekt, temeljne vrijednosti, tehnički intervju i robotska igra. Dodijeljene su nagrada najuspješnijima u svakoj od kategorija te za ukupni poredak. Ocjenjivači i suci dolaze s 5 fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Građevinski fakultet, Učiteljski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet elektrotehnike i računarstva), Hrvatskih voda te iz gospodarstva. 

Nagradu za najuspješniju izvedbu robotske igre osvojila je ekipa Brickvengers, FER, Zagreb.

Četiri najuspješnije ekipe plasirale su se na regionalno natjecanje Adria regije, koje će se održati 16. ožujka u Celju u Sloveniji, a jedna od tih ekipa je i Brickvengers s FER-a.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

U svijetu na natjecanju sudjeluje preko 320 000 natjecatelja. Nagradu za NajFLL face osvojila je ekipa koja je pokazala izrazitu srčanost, hrabrost i upornost unatoč svim preprekama: G.O.S.P.I.C., Zajednica tehničke kulture grada Gospića

Robo-potez dana je nagrada za najbolji atraktivan potez robota za vrijeme Robotske igre koju je osvojila ekipa: FFVAL, FFVAL Luka.

Nagradu za najuspješniju izvedbu robotske igre dobila je ekipa koja je osvojila najviše bodova u robotskoj igri. Svaka ekipa je odradila 3 vožnje, a gleda se najbolji ostvareni rezultat:  Brickvengers, FER, Zagreb.

Nagradu za najbolji projekt dobila je ekipa koja je napravila najbolje istraživanje, ponudila inovativno rješenje i održala kreativnu prezentaciju na temu svemira: Kumeki, OŠ Eugena Kumičića, Velika Gorica.

Nagradu za temeljne vrijednosti dobila je ekipa koja je najbolje prenijela svoj timski duh, koja je pokazala blagotvorni profesionalizam i natjecateljsku suradnju: Gubex Enterprise, OŠ Matije Gupca, Zagreb.

Nagradu za dizajn robota dobila je ekipa koja je razvila, konstruirala, programirala i predstavila robota koji je čvrst i učinkovit: Connect IT, Connect IT - udruga za razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija, Slavonski Brod.

Četiri najuspješnije ekipe plasirale su se na regionalno natjecanje Adria regije, koje će se održati 16. ožujka u Celju, Slovenija. Ove ekipe uspješno su prenijele temeljne vrijednosti, dostigle odlične rezultate u robotskoj igri i ponudile inspirativna rješenja projekta i robotske izvedbe.

4. mjesto: Gubex Enterprise, OŠ Matije Gupca, Zagreb

3. mjesto: 12Solutions, Gradionica, Zagreb

2. mjesto: Brickvengers, FER, Zagreb

1. mjesto: 3geared, Gradionica, Zagreb

Naše najuspješnije ekipe na natjecanju u Sloveniji imaju mogućnost odlaska na svjetska natjecanja u Houston, SAD ili Libanon.

Svi su sudionici osvojili medalje, FER-ove loptice, a nagrađene ekipe i knjigu Iana Grahama “Sagradi raketu“ u izdanju Školske knjige. 

Zahvaljujemo svima koji su pomogli kako bi se natjecanje moglo uspješno održati. 

Ocjenjivači: Hrvoje Šimić (CROZ), Dalibor Carević (Građevinski fakultet), Dario Bojanjac (FER), Domagoj Parlov, Marija Vizner (Hrvatske vode), Bojana Horvat (Hrvatske vode), Aco Momčilović, Kristina Cergol Kovačević (Učiteljski fakultet), Renata Geld (Filozofski fakultet), Diana Tomić (Filozofski fakultet), Jasenka Čengić (Filozofski fakultet), Dario Majdandžić, Barbara Arbanas (FER), Jelena Ćosić Lesičar (Fakultet strojarstva i brodogradnje), Goran Švajgović, Juraj Havelka (FER) i savjetodavac ocjenjivača Kristina Potočki (Građevinski fakultet). Suci robotske igre: Hrvoje Hegeduš (FER), Marko Delimar (FER), Zdenko Kovačić (FSB), Marko Marušić, Berislav Marszalek (ENTRIO) i glavni sudac Tomislav Jagušt (FER).

Voditelj: Dragan Vlajinić. Muzika: KSET.

Zahvaljujemo i svim volonterima: Krešimir Zidanić, Željko Krnjajić, Liljana Pushkar, Bruna Anđelić, Sara Horvat, Duje Mušura, Ariana Milašinčić, Mate Gambiraža, Robert Čiček, Nikola Arambašić, Mihael Peklar, Katarina Spajić, Karmela Slačanac, Ema Kristina Krnjajić,Boris Kržić, Antonio Belčić, Tin Pugar, Sven Balen, Mateo Mrkoci, Mia Rogić, Sonja Krnjajić, Maja Krnjajić, Janko Radigović, Zoran Zdravev, Marijan Kundih, Aleksandar Petrović, Ana Sović Kržić.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti