U organizaciji studentske udruge "EESTEC LC Zagreb" održan je 12. siječnja prvi IoT Hackaton na FER-u uz sponzorstvo poduzeća A1 Hrvatska. Hackaton su zajednički osmisli, mentorirali i omogućili naši alumni iz A1 Hrvatska i članovi FER-ovog "Laboratorija za Internet stvari". Studenti su dobili izazovan zadatak od tri koraka: imali su prilike osmisliti vlastiti senzorsko-aktuacijski čvor koristeći Arduino, povezati ga na komercijalnu platformu Cumulocity te ga učiniti globalno pretraživim i otvorenim koristeći symbIoTe IoT Portal. Time su stekli praktično iskustvo razvoja cjelokupnog IoT-rješenja, ali i znanje o važnosti interoperabilnosti za IoT gdje su koristili programsko rješenje otvorenog koda symbIoTe middleware razvijeno o okviru H2020 projekta symbIoTe (A1 Hrvatska i FER su partneri na projektu).

Svi studentski timovi su impresionirali žiri svojim tehničkim rješenjima koja su nastala u samo 24 sata te je bilo teško odabrati najbolje. Prvonagrađeni tim je jedini implementirao cjelovito rješenje s izvrsnom mobilnom aplikacijom koja pretražuje i koristi sve resurse sa symbIoTe IoT Portala. Drugonagrađeni tim je ponudio inovativne ideje za pametni parking uz odličan pitch, a treći tim se istaknuo najsloženijim hardverskim rješenjem. Čestitke svim timovima na rezultatima te trudu i entuzijazmu! Odlično su zaključili tjedan dana IoT-a na FER-u i cjelokupnu IoT radionicu. Za više informacija o pobjednicima posjetite Facebook stranicu.

Velike zahvale organizatorima iz udruge EECTEC Tomislavu Fičku, Matiji Kranjčecu i Margareti Rajčić te angažiranim mentorima Zvonimiru Zeleniki, Bojanu Blazona, Tomislavu Lastaviću i prof. dr. sc. Mariju Kušeku.

Atmosferu s događaja uz dobre vibracije prenosimo fotografijama u opširnijem sadržaju obavijesti.

 

Autor: Ivana Podnar Žarko
Popis obavijesti