Otvorena izložba u sklopu projekta...

U četvrtak, 6. prosinca 2018. godine u galeriji Šira u Zagrebu otvorena je izložba interdisciplinarnog projekta "Kratki spoj", u kojem su sudjelovali studenti i mentori s tri zagrebačka fakulteta - Akademije likovnih umjetnosti, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Filozofskog fakulteta. Sudionici projekta, vođeni temom ovogodišnjeg Device Art festivala - Strojevi nisu sami, osmislili su i ostvarili koncept umjetničkog rada i izložbe, koja će, nakon Zagrebačke galerije Šira, biti predstavljena još i u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu te u Splitu i Rijeci.

Projekt "Kratki spoj" interdisciplinarni je obrazovni program koji spaja studente ALU, FER-a i FFZG-a kroz zajednička druženja i niz radionica, a rezultira zajedničkim radom te prigodnim izložbama.

Ciljevi projekta su upoznavanje studenata s mogućnostima međusektorskog rada kroz interdisciplinarni pristup umjetničkom stvaranju na razmeđu tehnologije i znanosti te ukazivanje na važnost istraživačkog rada u pozadini stvaranja djela. Studenti FER-a dobit će uvid u mogućnost rada u umjetničkom sektoru, dok će studenti Akademije proširiti vlastito polje istraživanja u svome radu.

Autor: Marko Tucaković
Popis obavijesti