Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE Vas poziva na predavanje:

"Totalne funkcije: apstrakcijski alat u programiranju"

koje će održati Marko Dimjašević, iz tvrtke Input Output Hong Kong u utorak11. prosinca 2018. godine, u 16.00 sati, u dvorani D346 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Predviđeno trajanje predavanja je 60 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane te se posebno pozivaju studenti.

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak

Apstrakcija je kamen temeljac u programiranju složenih softverskih sustava. Bez apstrakcije, složeni softverski sustav je kompliciran softverski sustav. U ovom predavanju će se razmatrati bitan apstrakcijski alat u programiranju: totalne funkcije. Totalnost funkcija obuhvaća konačnost i produktivnost. Ako očekivano konačna funkcija nije totalna, to može dovesti do neregularnog završetka izvršavanja programa ili može odvesti u beskonačnu petlju. Nadalje, parcijalna funkcija koja se treba izvršavati bez prekida može dovesti u potpuni zastoj. Ovo predavanje razmatra tehnike za postizanje totalnosti funkcija u programiranju.

 

O predavaču

Marko Dimjašević je računalni znanstvenik s istraživačkim interesom u područjima teorije tipova i formalnih metoda. Radi kao inženjer za formalne metode na formalnom specificiranju blokovnih lanaca u tvrtci Input Output Hong Kong. Diplomirao je računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Doktorirao je računarstvo na Sveučilištu Utah u SAD-u na temu automatskog ispitivanja softvera. U NASA-i je istraživao i razvijao tehnike za ispitivanje i verificiranje softverskog sustava za izbjegavanje sudara zrakoplova.

Autor: Danko Ivošević
Predavanje: Totalne funkcije - apstrakcijski alat u programiranju
11. prosinca 2018. 16:00  -  17:00
Popis obavijesti