Fakultet elektrotehnike i računarstva je u partnerstvu s tvrtkom Inetec d.o.o. 1. listopada 2018. godine započeo s provedbom projekta "SMART UTX: Pametni modularni sustav za ultrazvučnu dijagnostiku u ekstremnim uvjetima". Projekt se provodi u okviru trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja".

Cilj projekta je razviti modularni ultrazvučni dijagnostički sustav SMART UTX za nedestruktivno testiranje materijala i za primjene u ekstremnim radnim uvjetima.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

 

U tijeku je provedba projekta „SMART UTX: Pametni modularni sustav za ultrazvučnu dijagnostiku u ekstremnim uvjetima“

Nositelj projekta je INETEC - Institut za nuklearnu tehnologiju d.o.o., a FER je projektni partner. Ukupna vrijednost projekta je 18.186.708,30 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 1. 10. 2018. do 1. 10. 2022. Voditelj projektnog tima na FER-u je prof. dr. sc. Sven Lončarić.

Projekt ima dvije glavne faze: industrijsko istraživanje za potrebe razvoja SMART UTX sustava i eksperimentalni razvoj SMART UTX sustava. Opći cilj projekta je doprinijeti porastu inovacijske konkurentnosti hrvatske industrijske ultrazvučne senzorike i dijagnostike. Specifični cilj projekta je razviti modularni ultrazvučni dijagnostički sustav SMART UTX za primjene u ekstremnim radnim uvjetima. 

Uspješnom provedbom omogućit će se postizanje sljedećih rezultata:

  1. Validacija tehnološkog koncepta u laboratorijskom okruženju i
  2. Prototip SMART UTX sustava.

Rezultati će biti predstavljeni znanstvenoj i stručnoj javnosti.

Autor: Sven Lončarić
Popis obavijesti