Pozivamo Vas na predavanje "Space Generation Advisory Council – svemirska industrija na dohvat ruke" koje će se održati 10. prosinca 2018. godine, u 17 sati, u Sivoj vijećnici FER-a.

SGAC (Savjetodavno vijeće svemirske generacije) globalna je nevladina i neprofitna organizacija kojoj je cilj zastupanje studenata i mladih stručnjaka od 18 do 35 godina u UN-u, svemirskim agencijama, industriji i akademskoj zajednici. Vijeće sa sjedištem u Beču ima mrežu od 13.000 članova u 150 zemalja svijeta. Prilikom osnivanja SGAC-a ideja je bila stvoriti vijeće za podršku Odboru Ujedinjenih naroda o mirnim korištenjima vanjskog svemira kroz podizanje svijesti i razmjenu novih ideja od strane mladih. Vizija je usmjeriti kreativnost i snagu mladih u unapređenju čovječanstva kroz miroljubivo korištenje svemira.

SGAC pruža mnoge mogućnosti povezivanja sa svemirskom industrijom za sve entuzijaste, mlade ljude željne probijanja u toj industriji. Na predavanju možete saznati više o samoj organizaciji, kako se učlaniti i doprinijeti radu vijeća.

Za sudjelovanje na događaju, prijavite se ovdje.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

SGAC sadržaj predavanja:

  1. Što je SGAC
  2. Ustrojstvo
  3. Suradnja s UN-om
  4. SGAC konferencije
  5. Projektne grupe
  6. Mogućnosti za članove

Biografija Nives Novković:

Nives Novković je junior FPGA inženjer u tvrtci Amphinicy Technologies te vrši ulogu nacionalne kontakt osobe za Savjetodavno vijeće svemirske generacije (SGAC). Amphinicy ju je najviše privukao jer se bavi svemirskom industrijom, a Nives je tamo angažirana na ostvarenju inovativnog projekta pod nazivom Blink. Odmalena zaljubljenica u svemir i tehnologiju, svoj karijerni put je započela na FER-u, prvo na smjeru Telekomunikacije i informatika, potom nastavila na Računalnom inženjerstvu. Pod mentorstvom prof.dr.sc. Igora Kroisa za završni rad je izradila pretpojačalo, a za diplomski rad sustav za dekodiranje satelitskih podataka na FPGA čipu. Među mnogobrojnim hobijima koje ima mogli bi se izdvojiti učenje stranih jezika, sport, fotografija i igranje Dungeons & Dragons-a.

Biografija Mirta Medanić:

Mirta Medanić je voditeljica programa u Amphinicyju i nacionalna kontakt osoba za Hrvatsku u SGAC-u. Magistrirala je telekomunikacije i informatiku na FER-u u Zagrebu, a nakon fakulteta usavršava se u području računovodstva i financija te zaštite intelektualnog vlasništva. Ima podjednako iskustva u razvoju IT rješenja za poslovni i financijski sektor (5 godina) te softverskih rješenja za satelitsku i svemirsku industriju (5 godina). U Amphinicyju je angažirana na razvoju inovativnog rješenja Blink - u prvo vrijeme na razvoju softvera, a danas na razvoju poslovnog modela i komercijalizaciji. U satelitskoj industriji najviše ju interesira područje promatranja Zamlje iz svemira. Voli raditi s ljudima i putovati.

Za sudjelovanje na događaju, prijavite se putem linka.

Autor: Nikolina Relić
Predavanje: "Space Generation Advisory Council – svemirska industrija na dohvat ruke"
10. prosinca 2018. 17:00  -  18:00
Popis obavijesti