Na svečanoj sjednici FV-a dodijeljene...

Na svečanoj 682. sjednici Fakultetskog vijeća, u povodu pedesete obljetnice diplomiranja, dodijeljene su Zlatne diplome inženjerima koji su u akademskoj godini 1967./1968. diplomirali na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na sjednici su uručena i priznanja "Josip Lončar" najboljim studentima FER-a u protekloj akademskoj godini te priznanja srednjim školama za istaknuti doprinos srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a, u obliku dodjele nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u akademskoj godini 2019./2020.

Za najbolje studentske radove studenata FER-a u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima, dodijeljena je godišnja Nagrada "Željka Matutinović – Sunčica" za ak. god. 2017./2018, dok je za osobito vrijedan diplomski rad u polju računarstva za akademsku godinu 2017./2018. dodijeljena nagrada "Stanko Turk". 

Okupljenima se pozdravnim govorom obratio dekan FER-a izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec, a nakon ceremonije dodjele Zlatnih diploma, skupu se u ime dobitnika obratio prof. dr. sc. Vladimir Mikuličić.

U glazbenom dijelu svečanosti nagrađene i goste zabavio je FER-ov ženski vokalni sastav Rezonanca s izvedbama "Hey Jude" i "Što me čini sretnom".

Popis nagrađenih studenata možete vidjeti u nastvaku obavijesti.

Priznanja "Josip Lončar" za ak. god. 2017./2018. za posebno istaknuti uspjeh u savladavanju gradiva na pojedinim godinama studija, dobili su sljedeći studenti:

Prva nastavna godina preddiplomskog studija:

 1. Patrik Matošević
 2. Luka Mesarić
 3. Luka Klaić
 4. Bruna Dujmović
 5. Patrik Okanović
 6. Karlo Valentin Cihlar
 7. Igor Kladarić
 8. Luka Martić
 9. Leo Pleše
 10. Lovro Bikić

Druga nastavna godina preddiplomskog studija:

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija

 1. David Osmanović
 2. Marko Ilić

Studij: Računarstvo

 1. Marino Voćanec
 2. Dominik Batić
 3. Suzana Pratljačić
 4. Juraj Vladika
 5. Niko Palić

Prva nastavna godina diplomskog studija:

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija

 1. Petra Bucić
 2. Filip Mlinarić
 3. Domagoj Fumić
 4. Petar Tomić
 5. Filip Hleb

Studij: Informacijska i komunikacijska tehnologija

 1. David Pavlović
 2. Luka Tomić
 3. Zvonimir Hartl

Studij: Računarstvo

 1. Kristina Medved
 2. Marko Pavlić
 3. Katarina Blažić

Posebno priznanje "JOSIP LONČAR" dodijeljeno je sljedećim studentima za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u ak. god. 2017./2018.:

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija:

 1. Marijana Peti
 2. Tomislav Pavičić

Studij: Računarstvo: 

 1. Mihael Liskij
 2. Vedran Mihal
 3. Josip Jukić
 4. Leonardo Kokot

Nagrada "Željka Matutinović - Sunčica" utemeljena je odlukom Fakultetskog vijeća od 21. travnja 2010. godine, a dodjeljuje se za najbolje studentske radove naših studenata u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima. Za ak. god. 2017./2018, Nagrada je dodijeljena Ivanu Porinu Toliću za rad pod naslovom "Sense Amplifier for Non-Volatile Memory in TSMC 180 nm technology" (mentor: prof. dr. sc. Adrijan Barić).

Nagrada "Stanko Turk" dodjeljuje se osamnaest godina, a ove godine dobio ju je Hrvoje Nuić, mag. ing. računarstva za osobito vrijedan diplomski rad iz polja računarstva pod naslovom: "Algoritmi za proceduralno generiranje i prikaz drveća" (mentor: prof. dr. sc. Željka Mihajlović).

Autor: Marko Tucaković
Popis obavijesti