Novi Erasmus+ projekti

FER je partner na tri nova Erasmus+ projekta ukupne vrijednosti oko 750 000 eura, čime potvrđujemo da smo u samom vrhu i po broju ugovorenih Erasmus+ projekata među sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj ovih obrazovnih projekata je povezivanje institucija iz različitih sektora i disciplina kako bi se stvorilo poslovno partnerstvo orijentirano prema razvoju i promociji edukacije, razmjeni iskustava i inovativnih pristupa. Projekti su usmjereni prema proširenju i ojačavanju znanja iz akustike, zajedničkim HVET kvalifikacijama stručnjaka u automatizaciji u zgradarstvu te inteligentnim pomorskim sustavima.

Više informacija o projektima pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Naziv projekta: Platforma za tečaj akustike - strateško partnerstvo u području akustike - Acoucou

Cilj projekta je povezivanje institucija iz različitih sektora i disciplina kako bi se stvorilo poslovno partnerstvo orijentirano prema razvoju i promociji edukacije i treninga korištenjem modernih metoda poučavanja. Partnerstvo će se fokusirati na profesionalni razvoj inženjera u području akustike. Projekt bi trebao pokazati koje su metode poučavanja najtraženije od strane inženjera, koja je vrsta materijala najučinkovitija u procesu edukacije i u kojem bi se smjeru Acoucou platforma trebala razvijati.

 • Koordinator projekta: KFB Polska Sp. z o.o
 • Ukupna vrijednost projekta: 53.900,00 €
 • Ukupan iznos predviđen za FER: 7.025,00 €
 • Odgovorna osoba na FER-u: prof. dr. sc. Kristian Jambrošić, FER partner

 

Naziv projekta: Inteligentni Pomorski Sustavi - put prema održivom obrazovanju, znanju i osnaživanju - IMPACT

Pomorski sustavi (uključujući autonomna podvodna, površinska i zračna vozila, kao i sustave senzora) u ustanovama visokog obrazovanja uvelike mogu doprinijeti ispunjenju UN-ovih Globalnih ciljeva održivog razvoja 2030., programa kojeg su prihvatile sve države članice UN-a.

Projekt povezuje osam ključnih ustanova visokog obrazovanja u Europi te ih uključuje u dvogodišnju suradnju u području pomorskih sustava sa sljedećim ciljevima:

- stvaranja održive, međunarodne te interdisciplinarne mreže u području pomorskih sustava sa svrhom poticanja suradnje, razmjene iskustava i inovativnih pristupa, pružanja platforme za rasprave o ključnim temama u tom području te njihovih povezivanja s UN-ovim globalnim ciljevima;

-  stvaranja novih materijala za studij u području pomorskih sustava;

-  poticanja kreativnog i poduzetničkog razmišljanja;

-  smanjivanja jaza između akademije i industrije te poticanje njihove bliže suradnje;

- omogućavanja studentima da sudjeluju na međunarodnim programima intenzivnog studija s renomiranim govornicima.

 • Koordinator projekta: UNIVERSITAET BREMEN
 • Ukupna vrijednost projekta: 266.618,00 €
 • Ukupan iznos predviđen za FER: 30.438,00 €
 • Odgovorna osoba na FER-u: izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković, FER partner

 

Naziv projekta: Pametni pristup razvoju strukovnih vještina za visokoobrazovanu i mobilnu radnu snagu - S-HVET

Automatizacija u zgradama ima svoje specifičnosti, kako u gradskim tako i u ruralnim sredinama. Specifični cilj ovog projekta je kreiranje nove, zajedničke HVET kvalifikacije stručnjaka u automatizaciji u zgradarstvu, što je u skladu s trenutnim i budućim potrebama tržišta, temeljeno na WBL i mobilnoj integraciji učenika i radnika. Ciljane skupine su HVET institucije, stručnjaci i vladine organizacije, kao i zaposlenici i edukatori.

 • Koordinator projekta: Obrtničko učilište - ustanova za obrazovanje odraslih
 • Ukupna vrijednost projekta: 426.939,00 €
 • Ukupan iznos predviđen za FER: 60.733,00 €
 • Odgovorna osoba na FER-u: doc. dr. sc. Tomislav Capuder, FER - partner
Autor: Marko Tucaković
Popis obavijesti