Održane međunarodne radionice i...

S  ciljem promicanja interakcije istraživača i razmjene novih ideja u području znanosti o podacima i kooperativnih sustava, od 16. do 18. listopada 2018. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održan je "Otvoreni dan Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podacima i kooperativne sustave“ te javno predstavljanje projekta "DATACROSS“.

U okviru događanja, istraživačke jedinice Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podacima i napredne kooperativne sustave održale su dvije međunarodne radionice, "3rd Int'l Workshop on Data Science'' i "International Workshop on Advanced Cooperative Systems“. U sklopu prve radionice, prof. Joao Gama sa Sveučilišta u Portu održao je plenarno predavanje pod nazivom "Mining Evolving Social Networks“. Program druge radionice sastojao se od četiri predavanja koja su održali renomirani međunarodni znanstvenici iz područja primjene naprednih kooperativnih sustava te četiri predavanja vodećih istraživača istraživačke jedinice ACROSS.

Istraživačka aktivnost na projektu DATACROSS prezentirana je kroz trodnevne poster sekcije, a 17. listopada, na javnom predstavljanju projekta DATACROSS, objavljeni su rezultati istraživanja i napredak aktivnosti na projektu.

Autor: Željka Bratić Odobašić
Popis obavijesti