Akademski muški zbor FER-a završio je...

Akademski muški zbor FER-a imao je vrlo sadržajan i uspješan tjedan iza sebe, koji je završio obranom zlata u natpjevavanju na IX. Međunarodnom natjecanju "Zlatna lipa Tuhlja". Zbor je ranije u tjednu pobjedom na Susretu zagrebačkih glazbenih amatera osigurao nastup na Susretu hrvatskih pjevačkih zborova. Uspješan tjedan započeli su dvodnevnom turnejom u Republici Srbiji. U subotu, 26. svibnja Akademski muški zbor FER-a pod vodstvom maestra Josipa degl’Ivellija sudjelovao je na ekumenskom koncertu Musica sacra – susret glazbenih tradicija istoka i zapada u novosadskoj sinagogi. Večernji ekumenski koncert koji je pokazao svu ljepotu ujedinjenosti u različitosti, otvorili su vladika dr. Irinej te dekan FER-a i prefekt Zbora, prof. dr. sc. Mislav Grgić.

U nedjelju, 27. svibnja 2018. godine Zbor je gostovao u Subotici u rimokatoličkoj katedrali sv. Terezije Avilske. Uz orguljašku pratnju mo. Miroslava Stantića, Zbor je pjevao jutarnje svete mise na mađarskom i hrvatskom, a nakon mise izveo kratak koncert.

Čestitamo našim dečkima!

U opširnijem sadržaju obavijesti pročitajte više informacija o aktivnostima Zbora.

 

 Akademski muški zbor FER-a na ekumenskom koncertu Musica sacra u Novom Sadu

 

U srijedu, 30. svibnja 2018.godine, Akademski muški zbor FER-a sudjelovao je na 41. susretima zagrebačkih glazbenih amatera. Zbor se natjecao u natjecateljskom dijelu i kao pobjednik, proglašen je predstavnikom Grada Zagreba na Susretu hrvatskih pjevačkih zborova koji će se ove godine održati od 6. do 7. listopada u Rovinju. Zbor je sudjelovao sa šest skladbi, od kojih dvije u revijalnom dijelu: “Milost“, “Široka je“, “Sutra će te ponit“ i “Jadranu“, te “Ti, samo ti“ i “Juliška“.

 Zbor na 41. susretima zagrebačkih glazbenih amatera

 

Uspješan tjedan okončan je u subotu, 2. lipnja 2018., nastupom na IX. Međunarodnom natjecanju "Zlatna lipa Tuhlja". Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 27 zborova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Akademski muški zbor FER-a izveo je četiri skladbe: "Milost", "Široka je", "Sutra će te ponit" i "Jadranu". Kao jedini hrvatski predstavnik u natpjevavanju su izveli "Ti,samo ti" i "Jadranu" te uspješno obranili prošlogodišnje zlato.

 

Zbor na IX. Međunarodnom natjecanju "Zlatna lipa Tuhlja"

 

Početkom svibnja AKMUZ je nastupio na Festi Choralis - smotri zborova, klapa, vokalnih i glazbenih sastava i ansambala Sveučilišta u Zagrebu u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagreb. Produktivno proljeće AKMUZ-a nastavilo se u lipnju. Povodom obilježavanja 170. rođendana hrvatske trobojnice, dana 5. lipnja 2018. godine, AKMUZ je nastupio u Hrvatskom institutu za povijest. Dva dana kasnije, 7. lipnja 2018. godine, sudjelovali su na dobrotvornom koncertu na Muzičkoj akademiji, Sveučilišta u Zagrebu. Dana 9. lipnja 2018. godine, AKMUZ je nastupio na 7. međunarodnom memorijalu "Emil Cossetto" u Hrvatskom glazbenom zavodu, a 15. lipnja na 13. konvenciji hrvatskih izvoznika u Zagrebu.

Autor: Alan Vukić
Popis obavijesti