Dva nova projekta u okviru OP...

FER je partner na dva nova projekta "IT rješenje analitike velikih skupova podataka emobilnosti" (BigEVdata) i "Cyber Conflict Simulator" u okviru poziva "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja". FER-ov dio projekta BigEVdata vode doc. dr. sc. Tomislav Capuder i izv. prof. dr. sc. Vedran Podobnik, a koordinator projekta je Hrvatska elektroprivreda d.d. Drugi FER-ov projekt Cyber Conflict Simulator vodi doc. dr. sc. Stjepan Groš u suradnji s poduzećem Utilis d.o.o.

Više informacija o projektu Cyber Conflict Simulator pročitajte ovdje, a više informacija o projektu BigEVdata pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Projekt BigEVdata razvijat će novi proizvod kojim će se povećati globalna konkurentnost HEP-a i potaknuti ga na iskorak u segmentu korištenja naprednih tehnologija na području elektromobilnosti. Novi inovativni proizvod ima potencijal učiniti neke aktivnosti na području ulaganja u elektromobilnost progresivnima i atraktivnima. BigEVdata razvija sustav s nadogradnjom na bazični IT sustav za upravljanje infrastrukturom punionica s modulima za prediktivnu analitiku. Cilj je projekta razviti cjelovito rješenje koje će integrirati big-data modeliranje ponašanja i navika potrošača-korisnika infrastrukture punionica i omogućiti efikasnosti uporabe i upravljanja mrežom punionica za električna vozila.

Autor: Alan Vukić
Popis obavijesti