U ponedjeljak, 22. siječnja 2018. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Uspostava integralnog sustava za upravljanje službenom dokumentacijom Republike Hrvatske" na kojemu će Fakultet elektrotehnike i računarstva biti partner. Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Projekt vrijednosti 12,8 milijuna kuna financirat će se iz Europskoga socijalnog fonda, a iznos predviđen za FER je 3,8 milijuna kuna. "U okviru ovog trogodišnjeg projekta zaposlit ćemo šest osoba", najavio je dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić. Projekt će na FER-u izvoditi Laboratorij za analizu teksta i inženjerstvo znanja (TakeLab) pod vodstvom prof. dr. sc. Bojane Dalbelo Bašić i izv. prof. dr. sc. Jana Šnajdera.

Više o projektu pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Projekt će osigurati kvalitetnije upravljanje službenim dokumentima, prikupljanje, prezentacija i čuvanje svih propisa, strategija, planova, izvješća, projekata i drugih dokumenata koje stvaraju tijela javne vlasti na državnoj i lokalnoj razini. Također, korisnicima će se omogućiti pretraživanje informacija na jednostavan i brz način kroz tražilicu Cadial – jedinu semantičku tražilicu koja je prilagođena hrvatskome jeziku.

Autor: Alan Vukić
Popis obavijesti