Obavijesti

Snažni odjeci govora dekana FER-a

Zapažen govor dekana FER-a prof. dr. sc. Gordana Gledeca povodom obilježavanja Dana Fakulteta 26. 11. 2021. godine, možete pogledati u izdvojenom prilogu na YouTube kanalu FER-a.

Istup dekana FER-a rezultirao je brojnim porukama odobravanja i snažnom podrškom šire javnosti, koja je velikim djelom vidljiva na našim društvenim mrežama LinkedInu, Facebooku i Instagramu.  

U nastavku izdvajamo nekoliko medijskih članaka na tu temu.


Telegram.hr - Dekan FER-a održao prevažan, spektakularan govor. Dok ga slušate, shvaćate koliko zapravo malo treba da se Hrvatska izvuče

Jutarnji list - Dekan FER-a održao zapažen govor - secirao je probleme obrazovanja, ali i ponudio rješenja: "Potencijal je tu"

Rep.hr - Dekan FER-a govorom nadmašio predsjednika i gradonačelnika

Srednja.hr - Dekan FER-a održao fenomenalan govor: Pogledajte kako je kritizirao Borasa koji je sjedio ispred njega

VIDI - Zašto je Gordan Gledec održao govor godine?

Universitas portal - Zbog poplave odlikaša, djeci šaljemo krivu poruku!

Zagreb.info - Spektakularan govor dekana FER-a, ozbiljne kritike na račun obrazovnog sustava slušao i rektor Boras

Zagreb.info - MILANOVIĆ O FER-OVCIMA: "Čast mi je obratiti se hrvatskoj tehničkoj eliti. Mi pravnici smo na ovaj Fakultet gledali uvijek s jednom dozom strahopoštovanja"

24 sata - Pogledajte govor dekana FER-a o kojem svi pričaju

Mreža TV - Vijesti, 26. 11. 2021.

Autor: Petra Škaberna
Svečano obilježen Dan FER-a

Svečanost obilježavanja Dana FER-a održala se 26. studenoga 2021. godine, u dvorani Auditorium Maximum, a događaju su prisustvovali brojni visoki uzvanici, predstavnici vlasti, znanstvenih, obrazovnih i vojnih institucija te gospodarstva.

Okupljenim gostima kratkim su se govorima obratili predsjednik Republike Hrvatske gospodin Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva gospodin Bernard Gršić, gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Tomislav Tomašević i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

Dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec u svom se govoru osvrnuo na smjer razvoja FER-a, na status Fakulteta u akademskom svijetu i gospodarskim krugovima te naglasio važnost poticanja poduzetništva i startupa, inovacija i istraživanja. Poslao je snažne poruke vezane za obrazovanje budućih stručnjaka, za gospodarstvo zasnovano na inovacijama, a na kraju govora istaknuo je i svoje viđenje smjera razvoja Sveučilišta u Zagrebu koje treba težiti ostvarenju bolje budućnosti.

Na Danu Fakulteta najuspješnijim studentima tradicionalno se dodjeljuju brojne nagrade i priznanja, a popis nagrađenih nalazi se u proširenom dijelu ove obavijesti.

Zahvaljujemo svim našim gostima koji su uveličali obilježavanje Dana Fakulteta! Čestitamo i svim nagrađenim djelatnicima te studentima na vrhunskim rezultatima!

Snimku svečanosti možete pogledati ovdje, a fotografije su dostupne ovdje.

 

Autor: Petra Škaberna
Predavanje načelnika Glavnog stožera...

U okviru predmeta "Obrambeni sustavi i tehnologije", načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, admiral Robert Hranj, održat će predavanje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu, 8. prosinca 2021. godine, u 17:15 sati, u dvorani D2. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Životopis načelnika Glavnog stožera OS RH, admirala Roberta Hranja, nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Siniša Popović
Natječaj za upis studenata na...

Otvoren je natječaj za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij Informacijska sigurnost za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni specijalist informacijske sigurnosti.

Prijave možete poslati poštom na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3 do 23. prosinca 2021. godine ili na adresu e-pošte specijalisticki.studij@fer.hr

Detaljnije obavijesti dostupne su na adresi: http://www.fer.unizg.hr/infosig.

Prijavni obrazac dostupan je na web-stranicama specijalističkog studija na gornjoj adresi, unutar izbornika Obrasci i upute.

Na poslijediplomski specijalistički studij može se upisati kandidat sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem iz računarstva, informatike ili srodnih informacijskih ili tehničkih grana koji je tijekom sveučilišnog studija stekao najmanje 300 ECTS-bodova ili kandidat sa završenim drugim sveučilišnim diplomskim studijem, uz radno iskustvo na području informacijske i komunikacijske tehnologije. 

Broj slobodnih mjesta: 20.

Studenti poslijediplomskog studija plaćaju školarinu u iznosu od 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate (17.500,00 i 17.500,00 HRK) pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u veljači 2022. godine.

Osoba za kontakt: Valentina Čale, prof. (tel: 01/6129-920).

Autor: Valentina Čale
Svečane promocije magistara inženjera

Svečane promocije kandidata koji su završili diplomski studij u akademskoj godini 2020./2021. održat će se u subotu, 11. prosinca 2021. godine u 9.00, 11.00, 13.00 i 15.00 sati u Studentskom centru u Zagrebu (Savska cesta 25).

Generalna proba bit će sat vremena prije održavanja promocije. Kandidati trebaju doći ispred ulaza u prostorije Studentskog centra. Molimo kandidate da dođu na vrijeme!

Svi promoventi trebaju ovdje prijaviti svoj dolazak kao i dolazak osoba u pratnji najkasnije do 9. prosinca 2021. godine do 12.00 sati. S obzirom na pandemiju i ograničene kapacitete prostora molimo vas da predvidite dolazak do najviše 7 osoba u pratnji.

Također, svi kandidati i njihova pratnja morat će prilikom ulaska u prostorije Studentskog centra predočiti COVID potvrdu. Za one koji nemaju COVID potvrdu bit će osigurana mogućnost brzog testiranja prije promocije. U tom slučaju je potrebno doći dovoljno ranije da se može na vrijeme prisustvovati generalnoj probi (vrijedi za kandidate), odnosno ući u dvoranu (odnosi se na pratnju). Cijena testa iznosit će 70,00 kuna.

Parkiralište u dvorištu Studentskog centra bit će otvoreno.

Popisi kandidata po promocijama objavljeni su u nastavku ove obavijesti.

Napomena:
Kandidati koji nisu u mogućnosti pristupiti svečanoj promociji nisu dužni prijaviti svoj nedolazak. Svoju diplomu, dopunsku ispravu o studiju te ostalu dokumentaciju moći će osobno preuzeti u Studentskoj službi od utorka, 14. prosinca 2021. godine radnim danom od 12.00 do 14.00 sati  uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

Autor: Petra Lukina
ŽensCast#4: Kaja Pavlinić - Sve pet!

Gošća četvrtog podcasta ŽensCast bila je FER-ovka Kaja Pavlinić, mlada inženjerka računarstva, projektna menadžerica u agenciji Speck, predsjednica Foruma za održivi razvoj Zeleni prozor, članica Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske, US Department of State Exchange alumna i mentorica na globalnoj platformi The Female Factor.

Kaja je višestruka dobitnica Oskara znanja, najveće i najznačajnije državne nagrade u obrazovanju, koju Agencija za odgoj i obrazovanje dodjeljuje najboljim učenicima, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u Hrvatskoj.

Kaja je djevojka za pet, pa je i razgovor s njom bio vezan za broj pet. Kaja je sa nama podijelila svoja razmišljanja vezana uz trenutke koji su je inspirirali, izazove koji su je izgradili, društvene probleme koji su je potaknuli da postane aktivni sudionik promjena.

ŽensCast#4 pogledajte ovdje, a u nastavku obavijesti nalazi se više informacija o Kaji i temama na koje se osvrnula u podcastu.

Autor: Petra Škaberna
podkist: Ana Sović Kržić - Znanost je...

Gošća posljednjeg podkista bila je docentica Ana Sović Kržić koja nam je ispričala kako je svoje brojne hobije pretvorila u znanstveni rad te na koje sve načine danas promiče znanost kod učenika osnovnih i srednjih škola.

Ana je ujedno i predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza, voditeljica FER-ovog programa popularizacije znanosti – ŠUZA te voditeljica nekoliko Erasmus projekata čija je zadaća kreirati nastavni materijal za nastavnike osnovnih i srednjih škola koji će im pomoći da učenicima dodatno približe STEM.

Iako je u razgovoru priznala da joj tijekom studiranja niti jedno gradivo nije bilo previše teško, u podkistu saznajte koji ispit je pala, u kojem se udžbeniku pojavila kao strip-junakinja te koja je najbitnija osobina budućeg FER-ovca odnosno FER-ovke.

Docenticu Anu Sović Kržić ugostili smo povodom održavanja Smotre Sveučilišta u Zagrebu i Dana otvorenih prozora FER-a, koji su trajali od 25. do 27. studenoga 2021.

Emisiju podkist #14 pogledajte ovdje.

Autor: Petra Škaberna
Poslovi budućnosti: Demijan Grgić –...

A1 Hrvatska je pokrenuo projekt izrade mape poslova i vještina budućnosti putem kojeg promovira priče o ljudima koji već sada rade na inovativnim poslovima budućnosti te pokreću transformacije u svojim industrijama.

Demijan Grgić, doktorand na FER-u te istraživač u laboratoriju SocialLAB, jedan je od vodećih domaćih data scientista o kojem je ispričana jedna takva inspirativna priča.

Demijan je diplomirao na FER-u te paralelno na Ekonomskom fakultetu. Nakon toga je radio u privatnom sektoru u financijama, bavio se analitikom podataka i procjenom rizika, a potom se vratio na matični fakultet gdje priprema doktorat s područja strojnog učenja i psihologije. Specijalizirao se za kombinaciju psihologije i data sciencea, interdisciplinarno polje koje kombinira tehnike bihevioralnih znanosti poput psihologije, ekonomije i sociologije sa znanošću podataka, strojnim učenjem i umjetnom inteligencijom.

Autor: Petra Škaberna
Održane nove radionice u sklopu...

U okviru programa RADDAR voditeljice prof. dr. sc. Vesne Županović i izv. prof. dr. sc. Dejana Škvorca, u subotu 27. 11. 2021. godine, 55 učenika i 10 njihovih voditelja posjetili su Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije - LABUST.

Učenici su pogledali prezentaciju o radu Laboratorija te sudjelovali u timskom natjecanju u upravljanju podmornicama koje su organizirali asistent Vladimir Slošić, mag. ing. i Ivo Kutleša. Nakon natjecanja podijeljene su i nagrade najuspješnijim timovima. Učenici su pokazali veliku snalažljivost, znatiželju i interes za temu!

Osim posjeta laboratoriju održana je i matematička radionica, koju su uz voditeljicu projekta vodili i organizirali izv. prof. dr. sc. Domagoj Kovačević, doc. dr. sc. Ana Sušac, prof. Magdalena Babić, prof. Vesna Ovčina, prof. Marina Ninković, prof. Lovro Čupić te studenti Ivan Glogar, Eleonora Đaković i Marin Belamarić.

Autor: Petra Škaberna
FER sudjeluje u NATO vježbi...

FER-ov Laboratorij za informacijsku sigurnost i privatnost (LISP) sedmi puta zaredom aktivno sudjeluje u vježbi "Cyber Coalition 2021", najvećoj i najpoznatijoj NATO vježbi u području kibernetičke obrane koju organizira Savezničko zapovjedništvo za transformacije (Allied Command Transformation - ACT).

NATO vježba se održava online, od 29. studenoga do 3. prosinca 2021. godine, na više desetaka lokacija u zemljama sudionicama, a ove je godine okupila više od 1000 sudionika iz 34 zemalja članica NATO-a i partnerskih zemalja, akademske zajednice i industrije. Organizacija vježbe po drugi puta suočena je sa specifičnim izazovima provedbe svih zapovijeđenih mjera suzbijanja epidemije SARS COV-2.

Više informacija pronađite na internetskim stranicama CERT-a te u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Objavljen Glasnik FER-a za studeni

Krajem mjeseca studenoga tradicionalno obilježavamo Dan Fakulteta, a ovogodišnju proslavu pamtit ćemo po zapaženom istupu dekana FER-a, prof. dr. sc. Gordana Gledeca, koji je tom prilikom poslao snažne poruke vezane za obrazovanje budućih stručnjaka te istaknuo svoje viđenje smjera razvoja Sveučilišta u Zagrebu.

Novi broj Glasnika FER-a možete pročitati ovdje, a na primanje Glasnika putem elektroničke pošte prijavite se ovdje.

Autor: Marko Tucaković
Student Dominik Likakur dobitnik...

Siemens Hrvatska je i ove godine, u sklopu Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva, nagradio najbolji rad studenata FER-a s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije. Nagrada Werner von Siemens pripala je studentu Dominiku Likakuru, koji je primijenio tehnologiju digitalnog blizanca, koja omogućuje simuliranje i testiranje procesa u potpuno virtualnom okruženju te izradio model postrojenja za proizvodnju betonskih blokova.

Dominik, student diplomskog studija Elektrotehnike i informacijske tehnologije FER-a, nagrađen je za projekt "Automatizacija digitalnog blizanca postrojenja za proizvodnju betonskih blokova u programskom paketu Tecnomatix".

Čestitamo Dominiku Likakuru na sjajnom projektu, a više informacija dostupno je u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Suradnja Aircasha i FER-a: Razvoj...

Aircash d.o.o. je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) nositelj projekta "Sustav za otkrivanje zlonamjernih elektroničkih platnih transakcija zasnovan na strojnom učenju - SUZE" koji ima za cilj razvoj metoda automatske i poluautomatske detekcije zlonamjernih transakcija zasnovan na tehnikama strojnog učenja jer su moderne financijske usluge koje se konzumiraju digitalnim kanalima bez fizičke prisutnosti korisnika podložne sve većem skupu mogućih zloupotreba.

Glavni istraživački izazov projekta je izgraditi sustav koji će pružati sigurnosne mehanizme bez narušavanja iskustva korisnika. Osim toga, važna je i uspostava balansa između interpretabilnosti, kao važnog regulatornog kriterija, i učinkovitosti modela strojnog učenja. Cilj modernih financijskih usluga je zadovoljiti sve postojeće i anticipirati buduće regulatorne standarde kako bi osigurali sigurnost i zadržali povjerenje korisnika.

Voditelji projekta su izv. prof. dr. sc. Goran Delač sa Zavoda za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave pri FER-u i Hrvoje Ćosić, direktor i osnivač Aircasha. Projekt je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu programa Konkurentnost i kohezija. Istraživanje, razvoj i inovacije jedna su od ključnih aktivnosti programa koji je fokusiran na razvoj inovativnih tehnologija i poticanje suradnje između tehnoloških tvrtki i institucija za istraživanje i razvoj.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Svečano uručene Zlatne diplome...

U povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u su 17. studenoga 2021. godine inženjerima generacije 1970./1971. uručene Zlatne diplome.

Odluka o dodjeli Spomendiplome diplomiranim inženjerima nakon pedeset godina od njihovog završetka studija donesena je još 1991. godine, a 10 godina kasnije preimenovana je u Zlatnu diplomu. Na taj način Fakultet već 30 godina izražava zahvalnost svojim diplomiranim inženjerima na svemu što su učinili za razvoj struke te za promociju Fakulteta u cjelini.

Pored Zlatnih diploma, ovom su prilikom najuspješnijim studentima uručena priznanja "Josip Lončar", za posebno istaknuti uspjeh u savladavanju gradiva na pojedinim godinama studija te posebna priznanja "Josip Lončar" za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u ak. god. 2020./2021. Uručena je i nagrada "Željka Matutinović - Sunčica", koja se dodjeljuje za najbolje studentske radove naših studenata u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima te nagrada "Stanko Turk", koja se dodjeljuje za osobito vrijedan diplomski rad iz polja računarstva.

Na Svečanoj sjednici Fakultet tradicionalno dodjeljuje i Zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a, a Zahvalnice je dobilo 23 srednjih škola odnosno gimnazija iz cijele Hrvatske.

Fotografije sa svečanosti dostupne su ovdje, a snimka svečanosti može se pogledati na našem YouTube kanalu. Imena dobitnika navedenih nagrada nalaze se u nastavku ove obavijesti.

Čestitamo svim nagrađenim studentima i našim zlatnim diplomcima te im želimo svako dobro!

Autor: Petra Škaberna
Svečane promocije prvostupnika inženjera

Svečane promocije kandidata koji su završili preddiplomski studij u akademskoj godini 2020./2021. održat će se u subotu, 4. prosinca 2021. godine u 9.00, 11.00, 13.00 i 15.00 sati u prostorijama Fakulteta u dvoranama D1 i D2.

Generalna proba bit će sat vremena prije održavanja promocije. Kandidati trebaju doći ispred dvorana D1 i D2. Molimo kandidate da dođu na vrijeme!

Svi promoventi trebaju ovdje prijaviti svoj dolazak kao i dolazak osoba u pratnji najkasnije do 2. prosinca 2021. godine do 12.00 sati. S obzirom na pandemiju i ograničene kapacitete prostora molimo vas da predvidite dolazak do najviše 7 osoba u pratnji.

Također, svi kandidati i njihova pratnja morat će prilikom dolaska na promociju predočiti COVID potvrdu. Za one koji nemaju COVID potvrdu bit će organizirano testiranje u prostorima Fakulteta. U tom slučaju je potrebno doći dovoljno ranije da možete na vrijeme prisustvovati generalnoj probi (vrijedi za kandidate), odnosno ući u dvoranu (odnosi se na pratnju). Cijena testa iznosit će 70,00 kuna.

Popisi kandidata po promocijama objavljeni su u nastavku ove obavijesti.

Napomena:
Kandidati koji nisu u mogućnosti pristupiti svečanoj promociji nisu dužni prijaviti svoj nedolazak. Svoju diplomu, dopunsku ispravu o studiju te ostalu dokumentaciju moći će osobno preuzeti u Studentskoj službi od utorka, 7. prosinca 2021. godine radnim danom od 12.00 do 14.00 sati  uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

Autor: Petra Lukina
podkist #13: Branimir Lozo - Kako...

U maratonskom podkistu #13 gost je bio Branimir Lozo, bivši FER-ovac i osnivač udruge SURLA - Samoborske udruge roditelja za lokalne aktivnosti, koja je osnovana sa željom nekolicine roditelja da pozitivnom energijom, idejama i znanjem doprinesu obrazovnom sustavu (svoje) djece.

Tema emisije je obrazovni sustav, kako on funkcionira danas te kakva je potencijalna budućnost obrazovanja u Hrvatskoj. Misao koja se proteže tijekom cijelog podkista je da sve ovisi koliko smo se brzo spremni pokrenuti. "Za to moraš imati viziju, ideju za rješenje i hrabrost da provedeš promjenu. Mi u samo jednoj noći možemo postati novo društvo", smatra naš gost.

U radu s djecom, ističe Branimir, potrebno ih je poticati na fail. "Mi kao djeca, mi smo istraživači. Ali, bitno je biti u okruženju koje je sigurno za slobodno učenje i koje ne sankcionira neuspjeh. U našem obrazovnom sustavu manjka poticaja u kojem djeca istraživanjem, samostalno dolaze do heureka efekta", tvrdi Lozo.

U emisiji također doznajte, na vrlo slikovit način, kako je Branimir prije više od 20 godina, usred noći jedne subote dovršio upis na FER te kako je nekoliko godina kasnije napravio "revoluciju" u načinu organizacije rada FER-ove kantine, a koji se i danas koristi.

Svakako pogledajte "najbrbljaviji" podkist i nadamo se da ćete nakon 2 sata i 20 minuta ove zarazne energije zaista i sami povjerovati da svatko od nas ima dovoljno ludosti i kreativnosti da učini razliku.

Autor: Petra Škaberna
Prof. dr. sc. Ivan Petrović dobitnik...

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu održanoj 19. listopada 2021. godine, prof. dr. sc. Ivanu Petroviću dodijeljena je nagrada "Fran Bošnjaković" za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti.

Nagrada je profesoru Petroviću uručena na Svečanoj sjednici Senata 3. studenoga 2021.

Entuzijazam profesora Petrovića kojim pristupa znanstvenom radu i novim izazovima, neprestana želja za spoznajom novog i proširivanjem znanstvenih veza s kolegama iz Hrvatske i inozemstva te želja za prenošenjem znanja i radnih navika na mlađe suradnike u svojoj sredini, uz veliku znanstvenu produktivnost, čine ga uistinu iznimnim znanstvenikom i sveučilišnim nastavnikom.

Čestitamo profesoru Petroviću na ovom lijepom priznanju!

U nastavku obavijesti nalazi se više informacija te kratki životopis profesora Petrovića.

Autor: Petra Škaberna
COGSTEPS – moćan alat za jačanje...

Erasmus+ projekt "Crossing the Gap: Startup education and support for PhD students, researchers and scientists – COGSTEPS" predstavljen je javnosti 11. studenoga 2021. godine u Zagrebačkom inovacijskom centru - ZICER. Tim je povodom portal Netokracija objavio članak o ovome projektu, koji programski voditi Matija Srbić (SPOCK), a koji će uvelike olakšati povezivanje stručnjaka i pokretanje kvalitetnih znanstvenih startupa.

"Želimo poboljšati uvjete za pokretanje visokoinovativnih startupa te uključiti što veći broj istraživača i znanstvenika u startup ekosustav", pojašnjava Matija Srbić te ističe kako je cilj privući više od 100 istraživača sa sveučilišta u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

Generalna ideja projekta COGSTEPS je da se uz pomoć naprednog sustava preporuka članicama i članovima akademske zajednice omogući pronalazak partnera, ali i izvori financiranja.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Autor: Petra Škaberna

Krenule su prijave za novu generaciju SPOCK-a! Program je namijenjen zaposlenicima Sveučilišta u Zagrebu i znanstveno-istraživačkih institucija te studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija, kao i onima koji su završili studij unazad dvije godine. Uz sve pogodnosti iz prošlogodišnjeg programa, odabrani timovi šeste generacije imat će priliku izravno se povezati s novim investicijskim fondom koji će investirati u znanstveno-istraživačke projekte s potencijalnom visokom komercijalnom vrijednošću za gospodarstvo.

Za sva pitanja o programu održat će se i predstavljanje programa u sklopu događaja ScienceUp koji se organizira u suradnji s udrugom Penkala. Prvi ScienceUp će se održati 16. studenoga s početkom u 17:30 sati u prostorima inkubatora BIRD. Na događaju će se prezentirati pojedinosti oko SPOCK-a te ostale trenutno dostupne mogućnosti, aktivnosti i programi kroz koje se istraživači i znanstvenici mogu uključiti u startup ekosustav. Više informacija o tome kako se prijaviti za sudjelovanje na događaju i kako saznati odgovore na sva pitanja vezana uz SPOCK i slične prilike dostupno je na Penkalinoj internetskoj stranici.

Prijave projekata i ideja za sljedeću generaciju SPOCK-a otvorene su do 10. prosinca, a svi zainteresirani za startup edukaciju mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca dostupnog na https://spock.fer.hr/prijave/.

Više informacija o SPOCK-ovom programu startup edukacije dostupno je na internetskoj stranici SPOCK-a.

Autor: Matija Srbić