Obavijesti

FER upisuju najbolji maturanti!

FER je i ove godine već u ljetnom upisnom roku popunio upisnu kvotu za studijske programe na hrvatskom jeziku! Od ukupno 649 upisanih brucoša, jedan kandidat imao je maksimalnih 1000 bodova, a njih 17 ostvarilo je pravo na izravan upis. Udio djevojaka u generaciji 2022./2023. ostaje na razini prethodnih godina i iznosi 25 posto.

Ponosni smo što FER iz godine u godinu upisuju zaista najbolji maturanti na razini cijele Hrvatske. Od tisuću srednjoškolaca koji na državnoj maturi iz Fizike i/ili iz Matematike više razine postignu najbolje rezultate, u prosjeku njih petstotinjak upiše naše preddiplomske studijske programe. Ove je godine FER upisalo rekordnih 507 najuspješnijih maturanata iz Fizike te 425 najboljih iz Matematike više razine.

Brucoši i brucošice stižu na naš Fakultet iz svih krajeva Hrvatske - preciznije, iz čak 55 gradova! Najveći broj maturanata dolazi iz zagrebačkih srednjih škola (54 posto), i to najviše iz XV. gimnazije, V. gimnazije, Tehničke škole Ruđera Boškovića, Gimnazije Lucijana Vranjanina te I. gimnazije. Po broju upisanih brucoša, zagrebačke škole slijedi splitska III. gimnazija i riječka Gimnazija Andrije Mohorovičića te gradovi Zadar, Varaždin, Čakovec, Požega i Šibenik.

Za jesenski upisni rok preostalo je još mjesta na našim preddiplomskim studijskim programima na engleskom jeziku te na Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji izvodimo u Šibeniku.

Za kraj, iz medija izdvajamo nekoliko članaka o najmaturantima koji su u srpnju 2022. upisali FER, a našim dragim brucošicama i brucošima želimo sretan početak studiranja!
 

Novi list - Bez greške: Riječani Nikola, Boris i David »pomeli« ispite državne mature

Srednja.hr - Lovro je bez greške riješio Fiziku i Matematiku: Imao je svoj poseban način priprema za maturu

Srednja.hr - Za uspjeh na maturi iz informatike Viktor dobiva 5.000 eura

Autor: Petra Škaberna
Rezultati srpanjskog upisnog roka za...

Završen je srpanjski razredbeni postupak za upis na diplomske studijske programe u akademskoj godini 2022./2023. 

Od ukupno 358 prijavljenih pristupnika, 350 pristupnika je zadovoljilo sve propisane uvjete za upis na diplomski studij te je formirana lista kvalificiranih pristupnika. Listu možete preuzeti u nastavku obavijesti.

Svi pristupnici koji su predali prijavu za upis na diplomski studij u srpanjskom roku mogu vidjeti svoj status nakon završenog razredbenog postupka na stranici:
http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava.

Za prijavu na stranicu potrebno je upisati korisničko ime i lozinku koja je navedena prilikom ispunjavanja web prijave (novo kreirani korisnički podaci).

Upisna rang-lista će biti objavljena u rujnu po okončanju rujanskog razredbenog postupka.

Nakon objave upisne rang-liste kandidati koji su ostvarili pravo upisa će upis potvrđivati uplatom naknade za upisni paket za prvi upis u 1. godinu diplomskog studija u iznosu od 100,00 kuna i upisnine za upis u akademsku godinu u iznosu od 200,00 kuna, a na temelju izdanog računa koji će biti dostupan unutar web prijave za upis diplomskog studija.

Pristupnici koji nisu ostvarili pravo upisa na ovom upisnom roku, automatski su prijavljeni za rujanski upisni rok. Prijave za rujanski razredbeni postupak otvorene su do 26. kolovoza 2022. godine. Prijaviti se možete na poveznici https://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava#/hr. Sve informacije o upisu na diplomske studijske programe dostupne su ovdje.

Autor: Petra Lukina
Online upisi na diplomske studijske...

Otvorene su online prijave za upise na diplomske studijske programe na hrvatskom jezikuPrijave za rujanski upisni rok traju do 26. kolovoza 2022. godine, do kada je i rok za sve aktivnosti vezane uz odabir predmeta. Svi studenti unutar upisne aplikacije trebaju odabrati profil, mentora i predmete u skladu s uputama. Detaljne informacije i upute dostupne su na stranicama posvećenim upisimahttps://www.fer.unizg.hr/studiji/diplomski_studiji/upisi.

Kontakt adresa za pitanja o upisu na diplomske studije je diplomski.upisi@fer.hr

Ove akademske godine izvode se i tri diplomska studijska programa na engleskom jeziku. Više informacija o tim studijima i prijavama možete pronaći na stranici: https://www.fer.unizg.hr/en/studies/master. Prijave su otvorene do 16. rujna 2022. godine.

Kontakt adresa za pitanja o upisu na diplomske studije na engleskom jeziku je enrolment@fer.hr 

Autor: Tamara Vrabec

Matija Renić, glavni razvojni inženjer Nevere i bivši student FER-a, na svečanom otvorenju Pelješkog mosta 26. srpnja 2022. godine odvozio je revijalnu vožnju u Rimčevom električnom automobilu.

U kratkom intervjuu prije vožnje Matija je izjavio: "Krećemo sa smjera kopna, kretat ćemo se brzinom od 50 km/h. To je jedna revijalna brzina, čisto da pokrijemo sva popratna događanja" te nadodao: "Danas ćemo biti pristojni". Matija je pritom istaknuo da on predstavlja više od tisuću svojih kolega koji su radili na jednom od najznačajnijih tehnoloških projekata u području automobilske industrije i prvom proizvodnom primjerku hrvatskog homologiranog automobila – Rimac Neveri.

U nastavku obavijesti pročitajte intervju s Matijom u kojem nam je ispričao kako je tekao njegov karijerni put koji ga je doveo do trenutačne pozicije razvojnog inženjera Nevere te nekoliko članaka koji su popratili ovaj povijesni događaj.

Autor: Petra Škaberna
Objavljen Glasnik FER-a za srpanj

U ljetnom izdanju Glasnika donosimo vijesti koje su obilježile protekli mjesec i na koje smo izuzetno ponosni.

Glasnik FER-a možete pročitati ovdje, a na primanje putem elektroničke pošte prijavite se ovdje.

Autor: Marko Tucaković
Prof. emer. dr. sc. Stanko Tonković...

Prof. emer. dr. sc. Stanko Tonković u lipnju 2022. godine izabran je za počasnog doživotnog člana (Honorary Life Member) Međunarodne federacije za medicinsko i biološko inženjerstvo (International Federation for Medical and Biological Engineering - IFMBE). Počasno članstvo priznanje je za njegov dugogodišnji rad i promociju biomedicinskog inženjerstva.

Profesor Tonković među prvima je dao značajan doprinos razvoju biomedicinskog inženjerstva u Hrvatskoj, ali i na međunarodnom planu. Sudjelovao je u uvođenju biomedicinskog inženjerstva u sveučilišne programe u jugoistočnoj Europi ispunjavajući tako svojim djelovanjem edukacijsku misiju IFMBE. Tijekom dugogodišnjeg rada i znanstvenog djelovanja profesor Tonković obnašao je mnoga upravna zaduženja na Fakultetu, a od ak. god. 1994./95. do 1997./1998. bio je i dekan Fakulteta.

Naslov počasni doživotni član IFMBE-ja dodjeljuje se pojedincima svake tri godine tijekom Svjetskog kongresa medicinske fizike i biomedicinskog inženjerstva za njihove zasluge u radu i razvoju Federacije. Ove je godine u Singapuru počasni naslov dobilo ukupno deset članova Federacije.

Međunarodna federacija medicinskog i biološkog inženjerstva zajednica je nacionalnih i transnacionalnih organizacija koje predstavljaju nacionalne interese u medicinskom i biološkom inženjerstvu. Bavi se i potiče biomedicinsko inženjerstvo i zdravstvena istraživanja, profesionalno povezivanje, razmjenu znanja, međunarodnu razmjenu istraživača i studenata, čineći tako medicinsko i inženjersko znanje i skrb o zdravlju dostupno svima. Ciljevi IFMBE-ja su znanstvene, tehnološke, publicističke i obrazovne prirode.

Autor: Petra Škaberna
FER-ov AI na Venecijanskom bijenalu

Na ovogodišnjem izdanju Venecijanskog bijenala pronašao se i FER-ov AI koji je razvijen za hrvatski paviljon u suradnji s umjetnikom Tomom Savićem-Gecanom i produkcijskom udrugom KONTEJNER. FER-ov AI razvile su Sara Bakić, mag. ing. i Ana Barić, univ. bacc. ing. u laboratoriju TakeLab, pod vodstvom prof. dr. sc. Jana Šnajdera.

Ideja iza hrvatskog paviljona, službenog imena Bez naziva, projekcija je umjetničkog koncepta performansa suvremenoga plesa pomoću umjetne inteligencije. Svaki dan, tijekom 59. izdanja Venecijanskog bijenala, odabire se glavna vijest s nasumično odabranog globalnog novinskog izvora te se ona prosljeđuje FER-ovom AI-u, odnosno klasifikatoru novinskih članaka. Klasifikator članaka izbacuje vjerojatnost pripadnosti članka za 20 preddefiniranih kategorija te se dobivene vrijednosti koriste kao ulaz za generator parametara performansa koji se taj dan izvode. Parametri performansa uključuju vrijeme, lokaciju, trajanje, skup pokreta, te razmišljanja grupe od pet izvođača. Lokacije performansa čine drugi nacionalni paviljoni u kojima izvođači izvode performans u određena vremena s određenim trajanjem, a sam performans sastoji se od sljedova pokreta dobivenih od generatora parametara performansa. 

Odabrani članak dana, lokacije, vremena i trajanje izvedbi objavljuju se svako jutro na službenoj stranici te na Instagram profilu hrvatskog paviljona. Venecijanski bijenale traje od 23. travnja do 27. studenoga 2022., a lokacija hrvatskog paviljona nalazi se u ulici Via Garibaldi 1513.

Autor: Petra Škaberna

Nakon šest mjeseci rada na svojim idejama, timovi šeste generacije SPOCK-a predstavili su se pred punom dvoranom i raznolikom publikom. Na jednom mjestu okupili su se predstavnici Vlade Republike Hrvatske, HBOR-a, startup inkubatora, investicijskih fondova, medija, uspješnih hrvatskih startupa i korporacija, profesori, studenti te mentori i timovi ovogodišnje generacije SPOCK-a. Ukratko - svi dionici nužni za pravilno funkcioniranje startup ekosustava. Uz pitcheve sedam timova koji su uspješno završili program, održana je i panel diskusija na temu "Znanost i startupi".

Autor: Lucija Ropret

Završna svečanost ovogodišnje Diplomske radionice Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija (DIRA ZESOI) održana je 13. srpnja 2022. godine na FER-u. Snimka završne svečanosti s dodjelom nagrada dostupna je na poveznici.

Najbolje predstavljeni diplomski radovi na ZESOI-ju u ak. god. 2021./2022., prema izboru Gospodarskog savjeta su:

 • 1. nagrada: Matija Purgar, "Sustav za mjerenje disanja realiziran kapacitivnom tehnologijom", mentor prof. dr. sc. Mario Cifrek (video, poster)
 • 2. nagrada: Luka Klaić, "Usporedba rezultata simulacije kapacitivnih beskontaktnih elektroda s rezultatima sklopovske izvedbe", mentor prof. dr. sc. Mario Cifrek (video, poster)
 • 3. nagrada: Ivona Farkaš, "Metoda za procjenu osvjetljenja neovisna od kamere“, mentor prof. dr. sc. Sven Lončarić (video, poster)
 • 4. nagrada: Juraj Patalen, "Analiza i grupiranje nezavisnih komponenti EEG signala ispitanika koji obavljaju isti zadatak", mentor prof. dr. sc. Igor Lacković (video, poster)

Čestitamo nagrađenim studentima i njihovim mentorima! Zahvaljujemo svim studentima na trudu i sudjelovanju u radionici te donatorima nagrada i sponzorima radionice: ByteLabu, Ericssonu Nikoli Tesli, KONČAR - Institutu za elektrotehniku, Siemensu, Xylonu, i Hrvatskoj zajednici inovatora.

Svi studentski posteri su dostupni u repozitoriju na internetskoj stranici radionice DIRA 2022, a video prezentacije su dostupne na YouTube kanalu radionice.

Fotografije sa završne svečanosti su dostupne u galeriji, a fotografije dodjele nagrada možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Autor: Željka Lučev Vasić
Održana dodjela Nagrade Zlatko Smrkić

petak 8. srpnja 2022. godine, na Zavodu za komunikacijske i svemirske tehnologije Fakulteta elektrotehnike i računarstva održane su prezentacije diplomskih radova koji su ušli u izbor za Nagradu Zlatko Smrkić.

Ovogodišnju nagradu Zlatko Smrkić za najbolji diplomski rad dobio je Matej Testen za diplomski rad Dizajn i testiranje kamere razvijene na platformi Raspberry Pi, izrađenog pod mentorstvom prof.dr.sc. Sonje Grgić. Drugu nagradu osvojila je Nikolina Bilanović s radom Objektivne mjere za ocjenu kvalitete koloriziranih crno-bijelih slika, a treće mjesto osvojila je Josipa Vincetić s radom Implantabilni senzorski sustav za biomedicinske primjene.

U izbor za Nagradu Zlatko Smrkić ušli su radovi:

 • Nikolina Bilanović: Objektivne mjere za ocjenu kvalitete koloriziranih crno-bijelih slika
  mentorica prof.dr.sc. Sonja Grgić

 • David Gorup: Implementacija i evaluacija algoritama za procjenu kretanja blokova u videosekvenci
  mentorica prof.dr.sc. Sonja Grgić

 • Barbara Klier: Sustav za primanje telemetrijskih podataka satelita
  mentori doc.dr.sc. Marko Horvat i dr.sc. Josip Vuković

 • Matej Testen: Dizajn i testiranje kamere razvijene na platformi Raspberry Pi
  mentorica prof.dr.sc. Sonja Grgić

 • Josipa Vincetić: Implantabilni senzorski sustav za biomedicinske primjene
  mentor prof.dr.sc. Zvonimir Šipuš

Sponzori ovogodišnje dodjele su:Markoja d.o.o., Croatel d.o.o., Micro-Link d.o.o., Hrvatski telekom d.d. i Atlantic grupa d.d.

Autor: Leo Vincelj
Nedostatak kvalificiranih nastavnika...

Profesorica Vesna Županović osvrnula se u članku Jutarnjeg lista na dugogodišnji problem nedostatka kvalificiranih matematičara u školama.

"Procjena je da potrebno oko 200 magistara edukacije matematike kako bi se nastava pokrila na stručan način. No, u gotovo 150 škola u Hrvatskoj učenici nemaju kvalificiranog nastavnika matematike", istaknula je profesorica Županović, ujedno i predsjednica Hrvatskog matematičkog društva (HMD).

Autor: Petra Škaberna
Seminar Erasmus+ o...

Docent Jurica Babić sudjelovao je na Erasmus+ seminaru o internacionalizaciji visokog obrazovanja pod nazivom International Strategies for Higher Education, održanom od 12. do 15. lipnja 2022. godine u Veneciji u Italiji. Navedena aktivnost sufinancirana je putem Aktivnosti osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+ koji provodi Agencija za mobilnost i programe EU.

Domaćin seminara bilo je Sveučilište u Veneciji Ca' Foscari koje je organiziralo seminar s Erasmus+ nacionalnim agencijama iz Italije, Njemačke i Francuske te uz podršku nadležnog ministarstva u Italiji. Razmatrane su sljedeće teme:

 • sinergija između izvora financiranja i akcija programa;
 • proces prilagodbe obrazovanja i proučavanje učinka internacionalizacije na različita područja (primjerice tržišta rada); te
 • uklanjanje prepreka u mobilnosti.

Više o radnoj skupini, raspravi i zaključcima, provjerite u nastavku obavijesti.

Autor: Katarina Mandarić
N A T J E Č A J za upis na...

N A T J E Č A J

za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij

UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni/a specijalist/specijalistica upravljanja projektima.

Na poslijediplomski specijalistički studij mogu se upisati kandidati sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem kojim se ukupno s prethodnim sveučilišnim obrazovanjem stječe najmanje 300 ECTS bodova ili kandidat sa završenim s njime izjednačenim diplomskim studijem. Potrebno je znanje engleskog jezika.

Odabir polaznika uključuje razgovor (intervju) tijekom kojeg se utvrđuje područje završnog specijalističkog rada.

Broj slobodnih mjesta: 25 ukupno.

Školarina iznosi 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate u iznosu od 17.500,00 kuna pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u studenome 2022. godine.

Prijave na natječaj šalju se poštom na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3 od objave natječaja do zaključno 30. rujna 2022. godine.

Detaljnije informacije o studiju dostupne su ovdje, a prijavni obrazac dostupan je na adresi ovdje.

Kontakt osoba je Valentine Čale, prof., tel: 01/6129-920, e-mail adresa: specijalisticki.studij@fer.hr.

 

Autor: Valentina Čale
Docent Vinko Lešić na panelu o...

Na panelu naslovljenom "Zanimanja budućnosti – 2030. nije tako daleko", održanom u sklopu Greencajt festivala početkom lipnja, doc. dr. sc. Vinko Lešić sudjelovao je u raspravi vezanoj za trenutačne i buduće trendove na tržištu rada.

Tom je prilikom docent Lešić istaknuo da FER odlikuje značajna znanstvena djelatnost kojoj je svrha biti ispred trenutačnog stanja tehnike, a elementi znanstvenih i primijenjenih istraživanja izravno se ugrađuju studentima putem diplomskih radova, a zatim s određenim vremenskim odmakom i u redovne studije. Također je približio statistiku najtraženijih poslova današnjice gdje je prema članku časopisa IEEE Spectrum već za 2020. godinu 7 od 10 najtraženijih poslova bilo u području elektrotehnike i računarstva, a tijekom zadnje dvije godine ova zanimanja doživjela su značajnu digitalnu revoluciju prema najplaćenijim poslovima u 2021. godini.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Uspjesi studenata FER-a na...

STEM Games 2022. pokazao je zavidne rezultate studenata našeg Fakulteta s ukupno 19 medalja!

U sportu su FERovke i FERovci osvojili nevjerojatnih 13 medalja od ukupno 17 sportskih kategorija, odnosno 6 zlatnih, 4 srebrne i 3 brončane medalje.

Iz eSport arene kući smo odnijeli tri zlatne medalje od mogućih četiri, dok su se naše ekipe iz znanja plasirale na drugo mjesto tehnološke i matematičke arene, te treće mjesto inženjerske arene.

Rezultati svih fakulteta dostupan je na poveznici ovdje, dok su rezultati FERa dostupni u nastavku obavijesti.

 

Autor: Filip Ricov
Djeco, želim vam sreću na ispitu!

Jedan od naših najomiljenijih nastavnika, profesor Ljubo Marangunić, održao je 8. lipnja 2022. svoje posljednje predavanje na FER-u, predavanje iz Matematičke analize 2.

Tijekom punih 55 godina držao je nastavu iz gotovo svih obaveznih matematičkih predmeta, a za mnoge generacije studenata ETF-a, i kasnije FER-a, glasi kao omiljeni profesor predmeta Matematička analiza 1 i 2. Kao i mnoga druga predavanja i ovo je zaključio rečenicom "Djeco, želim vam sreću na ispitu!".

Dragi profesore, nadamo se da se vidimo i sljedeće akademske godine. Posjetite svoj FER, vaši studenti i kolege će vas nestrpljivo čekati.

Autor: Dario Bojanjac
Najbrži čisti silicijski bipolarni...

O izuzetnom uspjehu naših istraživača iz Laboratorija za mikro i nano elektroniku (MiNEL), razvoju najbržeg čistog silicijskog bipolarnog tranzistora na svijetu, Poslovni dnevnik napisao je priču koju možete pročitati ovdje.

Pored voditelja Laboratorija, prof. dr. sc. Tomislava Suligoja, tim koji radi na ovome projektu čine izv. prof. dr. sc. Marko Koričić, dr. sc. Ivan Berdalović, Lovro Marković, mag.ing., dr. sc. Josip Žilak, dr. sc. Željko Osrečki i Filip Bogdanović, mag. ing.

Iz članka doznajte po kojem principu radi HCBT (Horizontal Current Bipolar Transistor) te na kojim još projektima i istraživanjima rade naši znanstvenici MiNEL-a.

Autor: Petra Škaberna
Priča o LARICS-u

Studentske novine Global objavile su reportažu o našem Laboratoriju za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), inače prvom službenom istraživačkom laboratoriju na FER-u koji je taj status dobio 2011. godine. Tim okuplja 24 ljudi - četiri profesora, četiri poslijedoktoranda i 16 doktoranada - a sve ih vodi profesor Zdenko Kovačić.

Pročitajte priču pod naslovom "FER-ovi vizionari motiviraju studente i mijenjaju svijet" i doznajte koja se istraživanja provode u LARICS-u, koja se njihova rješenja primjenjuju u industriji te na koliko različitih lokacija laboratorij djeluje.

Autor: Petra Škaberna
Podvodna komunikacija od Novog...

UNA TV objavila je prilog pod naslovom "Podvodna revolucija izronila na FER-u" u kojem je sudjelovao voditelj Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LABUST) i prodekan za znanost, prof. dr. sc. Nikola Mišković, asistent i doktorand FER-a Vladimir Slošić, mag. ing. te istraživač Ivo Kutleša, mag. ing. Prilog se osvrnuo na veliki uspjeh naših istraživača koji su prvi u svijetu izradili robota za interakciju s roniocem pod vodom te napravili demonstraciju unutar koje je ronioc u bazenu na Novom Zelandu upravljao podvodnim robotom kod nas u LABUST-u.

Istraživanja koja se provode u LABUSTU također pomažu u mapiranju podmorja, ali su bila korištena i za biološka i arheološka istraživanja od Plitvica i Cavtata, sve do Venecije.

Autor: Petra Škaberna
Natječaj za upis na poslijediplomski...

N A T J E Č A J

za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij

INFORMACIJSKA SIGURNOST

za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni/a specijalist/ica informacijske sigurnosti (univ. spec. secur. inf.).

Na poslijediplomski specijalistički studij može se upisati kandidat sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem iz računarstva, informatike ili srodnih informacijskih ili tehničkih grana koji je ukupno s prethodnim sveučilišnim obrazovanjem stekao najmanje 300 ECTS bodova ili kandidat sa završenim srodnim četverogodišnjim sveučilišnim dodiplomskim studijem ili kandidat sa završenim drugim sveučilišnim dodiplomskim ili diplomskim studijem uz radno iskustvo na području informacijske i komunikacijske tehnologije. Potrebno je znanje engleskog jezika.

Odabir polaznika uključuje razgovor (intervju) tijekom kojeg se utvrđuje područje završnog specijalističkog rada.

Broj slobodnih mjesta: 20 ukupno.

Školarina iznosi 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate u iznosu od 17.500,00 kn pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u studenom 2022. godine.

Prijave na natječaj šalju se poštom na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3 od 5. lipnja do zaključno 16. rujna 2022. godine.

Detaljnije informacije o studiju dostupne su na poveznici ovdje.

Kontakt osoba je Valentine Čale, prof., tel: 01/6129-920, e-mail adresa: specijalisticki.studij@fer.hr.

 

Autor: Valentina Čale
Natječaj za upis na poslijediplomski...

N A T J E Č A J

za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij

 

Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju - INSURTECH

za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni/a specijalist/specijalistica digitalnih inovacija i tehnologija u osiguranju (univ. spec. assec. techn.).

Na poslijediplomski specijalistički studij mogu se upisati kandidati sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem kojim se ukupno s prethodnim sveučilišnim obrazovanjem stječe najmanje 300 ECTS bodova ili kandidat sa završenim s njime izjednačenim diplomskim studijem. Potrebno je znanje engleskog jezika.

Odabir polaznika uključuje razgovor (intervju) tijekom kojeg se utvrđuje područje završnog specijalističkog rada.

Broj slobodnih mjesta: 25 ukupno.

Školarina iznosi 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate u iznosu od 17.500,00 kn pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u studenom 2022. godine.

Prijave na natječaj šalju se poštom na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3 od objave natječaja do zaključno 16. rujna 2022. godine.

Detaljnije informacije o studiju dostupne su na adresi ovdje.

Kontakt osoba je Valentine Čale, prof., tel: 01/6129-920, e-mail adresa: specijalisticki.studij@fer.hr.

 

Autor: Valentina Čale
Natječaj za upis na doktorski studij...

N A T J E Č A J

za upis studenata na poslijediplomski sveučilišni doktorski studij "Elektrotehnika i računarstvo" za stjecanje akademskog stupnja doktora/doktorice znanosti (6 semestara, prvi upisni rok u ak. god. 2022./2023.) iz područja tehničkih znanosti, znanstvenih polja

ELEKTROTEHNIKA i RAČUNARSTVO

Studenti mogu upisati studij u trajanju od 3 godine (studij u punom radnom vremenu) ili studij s produženim trajanjem istraživačkog rada, u trajanju od 5 godina (studij s dijelom radnog vremena).

Broj mjesta: 60 ukupno.

Studenti doktorskoga studija plaćaju školarinu u iznosu od 60.000,00 kuna, a plaća se u ratama od 10.000,00 kn po semestru. Nastava započinje u listopadu 2022. godine.

Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana od 9.00 do 13.00 sati, od objave natječaja do zaključno 25. kolovoza 2022. godine.

Razgovor s pristupnicima obvezni je dio upisnoga postupka, a održat će se u utorak 30. kolovoza i u srijedu 31. kolovoza 2022. godine od 9.00 do 15.00 sati. O terminu i načinu održavanja razgovora pristupnici će dobiti obavijest elektroničkom poštom.

Detaljnije obavijesti mogu se dobiti na telefon (01) 6129 920 ili adresu e-pošte: doktorski.studij@fer.hr, a publikacija o poslijediplomskom doktorskom studiju može se pogledati ovdje.

Autor: Đurđica Tomić Peruško