Prva konferencija Women in Data...

Konferencija Wome in Data Science (WiDS) globalna je jednodnevna konferencija čiji je cilj proširiti znanje o najnovijim tehnologijama i istraživanjima vezanim uz obradu i korištenje podatka u raznim domenama. Konferencija je prvi put održana 2015. godine u organizaciji Stanfordovog instituta za računarstvo, prošle godine organizirana je na 80 lokacija u 30 država te se očekuje da će ove godine biti premašen broj od 100 lokalnih događaja diljem svijeta.

Glavni je cilj WiDS Zagreba pokazati osobama koje bi se voljele upustiti u područje podatkovne znanosti da imaju priliku ostvariti sve što požele i da ne moraju seliti u drugu državu da bi uspjele. Ciljana su publika studenti i ljudi iz poslovnog svijeta koji se već bave ili bi se željeli početi baviti podatkovnom znanošću te predstavnici poduzeća koja planiraju uvesti podatkovnu znanost u svoje poslovanje. Misija konferencije je kroz žene kao govornike i organizatorice potaknuti, educirati i podržavati žene u znanosti.

Kroz više od 10  predavanja predstavit će se najnovija tehnološka i istraživačka dostignuća iz područja podatkovnih znanosti, a uz predavanja bit će održana i panel-diskusija o edukacijskim programima usmjerenim prema podatkovnoj znanosti.

Kotizacija za konferenciju je 100 kuna (50 za studente). Više o konferenciji, datumu i mjestu održavanja, možete vidjeti na https://widszagreb.com/

Autor: Alan Vukić
Popis obavijesti