LAPOST osvojio zlatnu medalju na...

Proizvod FER-ovog Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LAPOST-a), aPad, osvojio je zlatnu medalju na međunarodnoj izložbi inovacija IENA 2017 održanoj od 2. do 5. studenoga 2017. godine u njemačkom gradu Nürnbergu. Na jednoj od najpoznatijih međunarodnih izložbi inovacija u konkurenciji više od 800 inovacija iz 31 zemlje svijeta, hrvatski inovatori osvojili su devet medalja. FER-ov laboratorij LAPOST osvojio je zlatnu medalja za svoj proizvod aPad u konkurenciji Sveučilišta, Fakulteta i Institucija. Nagradu je preuzeo djelatnik LAPOST-a mag. ing. Matej Celega.

aPad je autonomno bespilotno površinsko vozilo koje samostalno komunicira s ostalim robotima u moru te je sposobno obavljati složene zadatke za krajnje korisnike. Platforma se može primijeniti na različita znanstvena područja kao što su podvodna arheologija, biologija mora, oceanografija, pomorska sigurnost, robotika, marikultura i hidrografija.

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore, na međunarodnoj izložbi inovacija IENA 2017 predstavljeno je četrnaest hrvatskih inovacija. Hrvatski inovatori osvojili su devet medalja, od čega četiri zlatne, dvije srebrne i tri brončane. 

Više o platformi aPad možete pročitati ovdje.

Autor: Alan Vukić
Popis obavijesti