Obavijesti

Obavještavamo vas o promjeni termina održavanja svečane promocije magistara inženjera koji su studij završili u srpnju 2018. godine, odnosno koji će studij završiti u rujnu 2018. godine.

Umjesto 10. studenoga 2018. godine svečana promocija će se održati 27. listopada 2018. godine u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“.

Točno vrijeme održavanja svečane promocije kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama. 

Autor: Petra Lukina
Termini promocija za studente koji će...

Svečane promocije studenata koji će završiti studij u akademskoj godini 2017./2018. održat će se:

  • subota, 14. travnja 2018. godine - svečana promocija magistara inženjera koji će studij završili u veljači 2018. godine;
  • subota, 27. listopada 2018. godine - svečana promocija magistara inženjera koji će studij završiti u srpnju i rujnu 2018. godine;
  • subota, 1. prosinca 2018. godine - svečana promocija prvostupnika inženjera koji će studij završiti u akademskoj godini 2017./2018.

Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Autor: Petra Lukina
Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata". Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu, 19. studenoga 2016. godine.
U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija.

Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing.

Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja, oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Autor: Ana Filipović
Održana Smotra Sveučilišta

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike. 
Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina.
U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Autor: Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora. Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke).

Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Filipović