Obavijesti

Svečana promocija magistara inženjera

Svečana promocija magistara inženjera održat će se u subotu, 14. travnja 2018. godine, u 10.00 sati, u dvorani D1 Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Na promociji će biti promovirani kandidati koji su obranili diplomski rad u veljači i ožujku 2018. godine.

Generalna proba održat će se u 9.00 sati. Kandidati trebaju doći ispred dvorana D1 i D2. Molimo kandidate da ne kasne.

Popis kandidata nalazi se u opširnijem sadržaju obavijesti.

Studenti koji nisu na popisu, a smatraju da bi trebali biti, neka se žurno jave u Studentsku službu.

Napomena:
Kandidati koji ne mogu pristupiti svečanoj promociji, nisu dužni prijaviti svoj nedolazak. Svoju diplomu, dopunsku ispravu o studiju te ostalu dokumentaciju moći će osobno preuzeti u Studentskoj službi u uredovno vrijeme uz predočenje identifikacijskog dokumenta već od ponedjeljka, 16. travnja 2018. godine.

Autor: Petra Lukina
Termini promocija za studente koji će...

Svečane promocije studenata koji će završiti studij u akademskoj godini 2017./2018. održat će se:

  • subota, 14. travnja 2018. godine - svečana promocija magistara inženjera koji će studij završili u veljači 2018. godine;
  • subota, 10. studenoga 2018. godine - svečana promocija magistara inženjera koji će studij završiti u srpnju i rujnu 2018. godine;
  • subota, 1. prosinca 2018. godine - svečana promocija prvostupnika inženjera koji će studij završiti u akademskoj godini 2017./2018.

Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Autor: Petra Lukina
Otvorene prijave za Brainhack Zagreb...

Brainhack Zagreb 2018, hackaton na temu neuroznanosti, održat će se 5. i 6. svibnja 2018. godine u prostoru agencije FIVE u Zagrebu. Brainhack Zagreb 2018 dio je globalne inicijative niza hackatona u području neuroznanosti koje će se paralelno održati na 40 lokacija diljem svijeta. Cilj je ovog dvodnevnog hackatona upoznati se s izazovima u neuroznanosti, okupiti znanstvenike iz različitih područja te predstaviti projekte vezanih uz neuroznanost. Znanstveni odbor odabrat će projekte koje pojedinci ili manje grupe prijave na službenoj stranici. Odabrani projekti bit će predstavljeni prvog dana, a sudionici će na njima moći sudjelovati  sa zanimljivim projektima te steći nove vještine radeći u grupi. Projekti uključuju korištenje suvremenih metoda i alata za obradu, analizu i vizualizaciju raznovrsnih skupova podataka od snimki mozga različitih modaliteta (MRI, EEG, histologija) do strukturiranih izvedenih informacija.

Na hackaton se možete registrirati ovdje.

Autor: Alan Vukić
FER-ovci osvojili 3. mjesto na prvom...

Studenti FER-a: Ivan Bejić, Ivan Buterin, Zvonimir Jukić, Filip Kozlik i Vladimir Slošić pod mentorstvom prof. dr. sc. Zdenka Kovačića nastupili su na prvom svjetskom hackatonu s humanoidnim robotom Pepper, održanom od 23. do 25. ožujka 2018. godine u Parizu. U konkurenciji 13 ekipa iz 12 država, FER-ovci su osvojili treće mjesto te su dobili posebno priznanje da su najbolje iskoristili raspoložive resurse, novi Android SDK za Pepper robota, IoT opremu i samog robota za zadanu temu.

Autor: Alan Vukić

FER svake godine brani boje na nekom međunarodnom natjecanju, a kako je ranije najavljeno, ove godine to je na potpuno novom natjecanju – STEM Games! Tijekom pet dana u Poreču, imat ćeš priliku odmjeriti snage s više od tisuću kolegica i kolega s drugih fakulteta u natjecanju u sportu i znanju, a dodatno te očekuje edukativni i zabavni program. Ovogodišnje izdanje STEM Gamesa održava se od 8. do 13. svibnja u Poreču i opisuje ga generalna tema NextGen Society. Generalnom temom objedinjena su sva četiri STEM područja (Science, Technology, Engineering, Mathematics) u kojima će se studenti natjecati znanjem. Natjecanje je organizirano u četiri STEM Games Arene. Svaka Arena posvećena je jednom od područja STEM-a, a njome se pred vas stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donosi i na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Saša Tepić
Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata". Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu, 19. studenoga 2016. godine.
U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija.

Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing.

Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja, oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Autor: Ana Filipović
Održana Smotra Sveučilišta

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike. 
Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina.
U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Autor: Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora. Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke).

Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Filipović