Anja Hula: FER mi je otvorio vrata i...

Anja Hula, članica Alumni odbora FER-a, za posebno izdanje B&B tjednika Nacional podijelila je s čitateljima priču o svojem putu od praktikantice do direktorice inženjeringa u Infobipu, kako joj je u tome pomogao FER te zašto je važno, da kada izrasteš u karijeri i stekneš znanje, to vratiti zajednici.

"FER mi je otvorio vrata i u mojoj karijeri je bio odskočna daska", istaknula je Hula, pojašnjavajući da je prihvatila poziv dekana Vedrana Bilasa u Alumni odbor upravo zato što FER-u želi vratiti ono što je od njega dobila i jer smatra da je važno pomoći mladim talentima. "Moramo prepoznati njihov potencijal još dok su mladi i u njega ulagati. Inicijativa u kojoj sudjelujem je mentoring grupa, gdje student FER-a može kontaktirati mentora koji će mu olakšati put u daljnjem razvoju. To je iznimno bitno mladim ljudima."

Cilj, smatra također Hula, treba biti privlačenje inozemnih studenata u Hrvatsku te zadržavanje naših jer se tako gradi i zadržava kvalitetan kadar, a isto vrijedi i za mlade znanstvenike. "Ovo su vrlo zanimljiva vremena za Hrvatsku i zato je i osnovan Alumni odbor FER-a. Mislim da ćemo pokrenuti pravu stvar i omogućiti studentima da u Hrvatskoj ostanu živjeti i raditi", istaknula je Hula koja smatra kako bi država trebala puno više ulagati, ali i promovirati STEM znanosti.

"Hrvatska mora postati moderno i otvoreno društvo koje će privlačiti talente iz cijelog svijeta, a da bi to ostvarila, mora prepoznati ICT industriju kao stratešku granu gospodarstva", zaključuje Hula.

Cijeli intervju s Anjom Hulom pročitajte u članku Nacionala.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti