Damir Sabol: Kako je aplikacija...

Jedan od najtraženijih poduzetnika danas, osnivač Photomatha i alumnus FER-a, Damir Sabol, održao je u petak, 10. ožujka 2023. inspirativno predavanje našim studentima i široj javnosti.

Predavanje naslova "Kako je aplikacija Photomath dosegla 350 milijuna preuzimanja" trajalo je gotovo puna dva sata, ponajviše radi velikog broja pitanja iz publike odnosno velikog interesa koje je naš gost pobudio među studentima.

Damir Sabol ispričao je kako su došli do ideje za aplikaciju, razvili tehnologiju koja je napravila razliku u kvaliteti proizvoda, kako su postali uočljivi u svjetskim medijima te iskoristili trenutak da Photomath pozicioniraju kao jednu od najpopularnijih edukacijskih aplikacija u svijetu. Govorio je o usponima i padovima, pokušajima i promašajima, koji su mu gotovo u jednakoj mjeri pomogli da danas postane jedan od najuspješnijih poduzetnika domaće scene.

Za period dok je studirao na FER-u kaže da je za njega ključna stvar bila ta što je bio u centru novih stvari, što je dobivao znanja na vrhunskom nivou. Smatra da to još uvijek vrijedi, pa studentima poručuje da moraju biti svjesni te vrijednosti i da cijene znanje koje stječu na FER-u!

Fakultetu još zahvaljuje što ga je naučio prepoznati dobre prilike i, kako kaže, vidjeti u budućnost. Danas tome može pridodati i umijeće prepoznavanja vrhunskih talenata s kojima u poslovanju gradi iskren i produktivan odnos.

Snimku predavanja možete pogledati ovdje.

Iz medija:

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti