Kako je biti mlada i vrhunski...

Kako se danas osjeća mlada, vrhunski obrazovana žena na radnom mjestu u energetici? Primjećuje li diskriminaciju i kako se ona očituje? Kako je balansirati između različitih uloga – partnerice/supruge, majke i poslovne žene?

Ovo su samo neka od pitanja o kojima se raspravljalo na radionici posvećenoj ravnopravnosti spolova održanoj na FER-u, u sklopu projekta "Umreženi stacionarni baterijski spremnici energije - USBSE", financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

FER je 2021. godine predstavio svoj Plan ravnopravnosti spolova, a postotak upisanih studentica posljednjih desetak godina u stalnom je porastu i penje se prema 30 posto. Mlade, nedavno diplomirane FER-ovke specijalizirane za elektroenergetiku, Petra Sagestrano Štambuk (HOPS), Martina Vajdić (CROPEX), Andreja Lončerek Rajšl (HEP Trgovina), Petra Mesarić (Smartway) i Sonja Ravlić (Ravel), na radionici su podijelile svoja iskustva kao žene u pretežito muškom zanimanju te istaknule kako nisu požalile u odabiru fakulteta i karijere.

Više informacija pročitajte na portalu energetika-net.com.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti