FER upisuju najbolji maturanti!

FER je i ove godine već u ljetnom upisnom roku popunio upisnu kvotu za studijske programe na hrvatskom jeziku! Od ukupno 649 upisanih brucoša, jedan kandidat imao je maksimalnih 1000 bodova, a njih 17 ostvarilo je pravo na izravan upis. Udio djevojaka u generaciji 2022./2023. ostaje na razini prethodnih godina i iznosi 25 posto.

Ponosni smo što FER iz godine u godinu upisuju zaista najbolji maturanti na razini cijele Hrvatske. Od tisuću srednjoškolaca koji na državnoj maturi iz Fizike i/ili iz Matematike više razine postignu najbolje rezultate, u prosjeku njih petstotinjak upiše naše preddiplomske studijske programe. Ove je godine FER upisalo rekordnih 507 najuspješnijih maturanata iz Fizike te 425 najboljih iz Matematike više razine.

Brucoši i brucošice stižu na naš Fakultet iz svih krajeva Hrvatske - preciznije, iz čak 55 gradova! Najveći broj maturanata dolazi iz zagrebačkih srednjih škola (54 posto), i to najviše iz XV. gimnazije, V. gimnazije, Tehničke škole Ruđera Boškovića, Gimnazije Lucijana Vranjanina te I. gimnazije. Po broju upisanih brucoša, zagrebačke škole slijedi splitska III. gimnazija i riječka Gimnazija Andrije Mohorovičića te gradovi Zadar, Varaždin, Čakovec, Požega i Šibenik.

Za jesenski upisni rok preostalo je još mjesta na našim preddiplomskim studijskim programima na engleskom jeziku te na Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji izvodimo u Šibeniku.

Za kraj, iz medija izdvajamo nekoliko članaka o najmaturantima koji su u srpnju 2022. upisali FER, a našim dragim brucošicama i brucošima želimo sretan početak studiranja!
 

Novi list - Bez greške: Riječani Nikola, Boris i David »pomeli« ispite državne mature

Srednja.hr - Lovro je bez greške riješio Fiziku i Matematiku: Imao je svoj poseban način priprema za maturu

Srednja.hr - Za uspjeh na maturi iz informatike Viktor dobiva 5.000 eura

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti