FER i ove godine najprivlačniji...

Studijski programi FER-a i ove su se godine našli na vrhu liste najpopularnijih programa među maturantima. Na njih se dosad prijavilo gotovo 2 300 kandidata od čega je više od 1 100 maturanata označilo FER kao svoj prvi izbor.

Studijskim programima na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini, FER već tradicionalno privlači najbolje studente iz Hrvatske. Svake godine upisujemo 650 brucoša, a od tisuću najboljih srednjoškolaca na maturi iz Matematike i/ili Fizike, gotovo polovica upiše upravo FER.

Kako bismo uspješno odgovorili na jasnu tržišnu potražnju, ali i pridonijeli poboljšanju kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja u području STEM, od ove jeseni FER svoje programe na preddiplomskoj i diplomskoj razini izvodi i na engleskom jeziku.

Stoga nas posebno veseli podatak da već sada bilježimo dobar interes hrvatskih maturanata i za te studijske programe. Naime, na današnji dan prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), 99 kandidata zainteresirano je za upis naših preddiplomskih studija na engleskom jeziku.

Temu su obradili i pojedini mediji poput Jutarnjeg lista i RTL-a.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti