Aktivnosti FER-a na 18. tjednu mozga

U sklopu 18. tjedna mozga, u organizaciji ili uz sudjelovanje nastavnika i studenata FER-a, održana su sljedeća događanja:

U srijedu, 13. ožujka 2019. godine na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga (HIIM) dr. sc. Mirta Zelenika Zeba, mag. psych., Krešimir Friganović, mag. ing. i prof. dr. sc. Mario Cifrek održali su predavanje "Kako neuroznanost može pomoći u učenju i polaganju ispita". Uvod u predavanje i “Tjedan mozga“ održao je dr. sc. Domagoj Džaja, dr. med.

Nakon predavanja predavači su za radijsku emisiju "Oko znanosti" izvijestili o svom radu u neuroznanosti, predavanju i “Tjednu mozga“. Emisija je emitirana na Prvom programu Hrvatskog radija u petak, 15. ožujka 2019. godine.

Isti dan je prof. dr. sc. Zvonko Benčić kao gost predavač u sklopu Okruglog stola "Bitni parametri učenja iz prakse" održao predavanje "Stjecanje i stvaranje znanja" na Elektrotehničkom odjelu (ELO) Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. .

U četvrtak, 14. ožujka 2019. godine u sklopu "IV. Simpozija o istraživanju i bolestima mozga" , prof. dr. sc. Krešimir Ćosić održao je predavanje "Primjena umjetne inteligencije u treningu i učenju kompleksnih kognitivnih vještina"u dvorani Čačković Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Simpozij je organiziran u suradnji Razreda za medicinske znanosti HAZU (Odbor za neuroznanost i bolesti mozga), Znanstvenog centra izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost, Međunarodnog instituta za zdravlje mozga, Hrvatskog društva za neuroznanost i Hrvatskog instituta za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija s predavanja.

Dr. sc. Domagoj Džaja najavljuje predavanje.

 

Predavanje je privuklo velik broj zainteresiranih.

 

Dr. sc. Mirta Zelenika Zeba, mag. psych. tijekom predavanja.

 

Krešimir Friganović, mag. ing. demonstrira korištenje prijenosnog elektroencefalografa.

 

Ispitanica iz publike sudjeluje u snimanju kognitivnih evociranih potencijala.

 

Tradicionalna fotografija na kraju predavanja.

Autor: Mario Cifrek
Popis obavijesti