Održan Dan doktorata 2019.

Četvrti u nizu "Dana doktorata" Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva održan je 16. travnja 2019. godine u prostorijama Fakulteta.

Detaljne informacije o programu i izloženim posterima mogu se  naći ovdje, dok su fotografije dostupne u galeriji.

Više informacija o "Danu doktorata" pročitajte u proširenoj obavijesti.

 

U okviru zajedničke sekcije, u programu je sudjelovalo pet nagrađenih doktora znanosti, koji su disertacije obranili u ak. god. 2017./18.: dr. sc. Marko Đurasević, dr. sc. Nikola Hure, dr. sc. Jurica Kundrata, dr. sc. Kruno Lenac i dr. sc. Eduard Plavec te, kao počasni gost, dr. sc. Darko Gojanović, istaknuti hrvatski stručnjak koji je, nakon stjecanja doktorata 1982. godine na (tada) Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, ostvario uspješnu karijeru u području projektiranja procesora u Silicijskoj dolini.

U poster-sekciji, 30 studenata 3. godine doktorskoga studija je kroz izložbu postera predstavilo aktualne rezultate svojih istraživanja na temama disertacija koje je Senat Sveučilišta u Zagrebu odobrio u ak. godini 2017./18.

Povjerenstvo za odabir najboljeg postera, u sastavu: prof. dr. sc. Zdenko Kovačić (predsjednik), prof. dr. sc. Sonja Grgić, prof. dr. sc. Zoran Kalafatić, kao najbolji je odabralo poster doktoranda Zorana Vrhovskog (mentori: prof. dr. sc. Stjepan Bogdan i dr. sc. Hrvoje Klobučar). Povjerenstvo je također dodijelilo tri priznanja za naročito uspješne postere i to doktorandima Anji Babić (mentor: izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković), Tomislavu Špoljariću (mentor: prof. dr. sc. Ivica Pavić) i Ivanu Kreši (mentor: prof. dr. sc. Siniša Šegvić).

Čestitamo nagrađenima!

Poslijepodne je održana radionica za doktorande, koju je vodio dr. sc. Nikola Banić, s ciljem prenošenja pozitivnih iskustava i korisnih savjeta za istraživanje doktorandima.

Autor: Maja Matijašević
Popis obavijesti