Dr. sc. Ivana Rašan predstavila...

Poslijedoktorandica i suradnica na projektu "Pristupačno web-sjedište za osobe s invaliditetom", dr. sc. Ivana Rašan, gostovala je u emisiji Hodalica na Radio Studentu u kojoj je predstavila aplikaciju Susretnica, osmišljenu s ciljem podizanja svijesti o važnosti ispravnog pristupanja osobama s invaliditetom.

Aplikacija, koja je javno objavljena i slobodna za korištenje, pruža scenarije iz svakodnevnog života putem kojih se pojašnjava kako u pojedinim situacijama pristupiti osobama s različitim tipovima invaliditeta.

"Mobilne aplikacije često nemaju opciju pristupačnosti ili ako su one ugrađene, u dosta slučajeva ne rade ispravno pa uvijek ima prostora za poboljšanje. Stoga treba raditi na podizanju svijesti o izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, ali i u digitalnom okruženju te na taj način poticati razvijatelje digitalnih rješenja da opcije pristupačnosti ugrađuju tako da one funkcioniraju na ispravan način", istaknula je poslijedoktorandica Rašan u emisiji Hodalica.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti