Dana 8. prosinca 2016. godine svečano je potpisan Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije. Sporazum su potpisali dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić i predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević.

Sporazum predviđa suradnju u raznim područjima od zajedničkog interesa, a posebno:

  • zajedničke znanstvenoistraživačke projekte u domeni informacijske i komunikacijske tehnologije;
  • zajedničke obrazovne aktivnosti na svim razinama studija, uključujući i pozvana predavanja te studentsku praksu i ljetne radionice;
  • suradnju za definiranje smjernica istraživanja i razvoja te potencijalne transfere znanja.
 

Ovim sporazumom potvrđuje se nastavak dugogodišnje uspješne suradnje Ericssona Nikole Tesle kao najvećeg hrvatskog izvoznika znanja te FER-a kao vrhunske znanstveno-obrazovne institucije u području informacijske i komunikacijske tehnologije koja se često ističe ne samo kao pozitivan primjer, nego i uzor u ostvarivanju povezivanja gospodarstva i akademske zajednice.

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

U okviru svečanosti potpisivanja ugovora, mr. sc. Gordana Kovačević istaknula je inovacijsku kulturu kao preduvjet uspjeha na dinamičnom globalnom tržištu, a dr. sc. Darko Huljenić, odgovoran za tehnologiju i znanstveno-istraživačke aktivnosti te suradnju s akademskom zajednicom u Ericssonu Nikoli Tesli, osvrnuo se na 16 godina postojanja i razvoja Ljetnog kampa, kao jedan od oblika suradnje u koji su uključeni i studenti.

Obraćajući se okupljenima nakon potpisivanja ugovora, dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić istaknuo je razne modele suradnje koje su Ericsson Nikola Tesla i FER razvili kroz zajedničko djelovanje, a u kojima su na najbolji način iskorištene komplementarne prednosti oba partnera. Podsjetio je kako je u okviru dosadašnje suradnje uspješno proveden velik broj zajedničkih projekata na lokalnoj, nacionalnoj pa i na europskoj razini, pri čemu se posebno ističu kompetitivni istraživački projekti u okviru EU programa FP7, Obzor 2020. te Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF). Spomenuo je i uključivanje u suradnju studenata, od preddiplomske i diplomske pa sve do doktorske razine, kao i Ljetni kamp. U zaključnoj riječi, zahvalio je svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli zajedničkim uspjesima.

Nakon svečanosti potpisivanja sporazuma, uzvanici FER-a s domaćinima obišli su Tehnološki put gdje su im predstavljeni odabrani projekti i područja djelovanja Ericssona Nikole Tesle te nazočili otvorenju inovacijskog inkubatora "Ericsson Garage".

Autor: Maja Matijašević
Popis obavijesti