Održan Dan doktorata 2018.

Treći po redu "Dan doktorata" Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva održan je u četvrtak, 10. svibnja 2018. godine u prostorijama Fakulteta. "Dan doktorata" (PhD Day) na FER-u uspostavljen je 2016. godine, kao jednodnevni skup na kojemu doktorandi javno predstavljaju svoje istraživačke rezultate, i koji svima zainteresiranima pruža uvid u raznolikost i kvalitetu znanstvenog rada Fakulteta. Kroz "Dan doktorata" Fakultet nastoji ne samo povećati vidljivost istraživačkih aktivnosti i rezultata FER-a, već i obogatiti postojeći Istraživački seminar na doktorskom studiju FER-a, kroz prezentiranje vlastitih rezultata i razmjenu iskustava među doktorandima.

Više informacija o "Danu doktorata" pročitajte u proširenoj obavijesti.

U sklopu "Dana doktorata", prvo je održana poster-sekcija u okviru koje je 28 studenata 3. godine doktorskoga studija koji su predstavilo aktualne rezultate svojih istraživanja na temama doktorskih disertacija.

Povjerenstvo za odabir najboljeg postera, u sastavu prof. dr. sc. Ratko Magjarević (predsjednik), prof. dr. sc. Sonja Grgić i prof. dr. sc. Zdenko Kovačić za najbolji je odabralo poster doktoranda Tina Bariše te, dodatno, dodijelilo dva priznanja za uspješne postere doktorandima Nikolini Frid i Daliboru Purkoviću.

Slijedila je prezentacija doktorata doktora znanosti koji su svoje doktorske disertacije obranili u prošloj akademskoj godini te za njih dobili fakultetske nagrade. Dr. sc. Josip Ćesić, dr. sc. Petar Gabrić, dr. sc. Zlatko Hanić, dr. sc. Marinko Kovačić te dr. sc. Đula Nađ prezentirali su svoje doktorske rezultate te podijelili osobna iskustva s kojima su se suočili pri istraživanju i pisanju doktorata. Crtice iz svog bogatog životnog i stručnog iskustva je, na vrlo zanimljiv i humorističan način ispričao, umirovljeni profesor FER-a, dr. sc. Damir Kalpić.

Dan doktorata je završen s radionicom koja je bila namijenjena doktoradnima FER-a. Voditelj radionice bio je poslijedoktorand FER-a, dr. sc. Nikola Banić. Cilj radionice bio je doktorandima prenijeti pozitivna iskustva i korisne savjete za doktorsko istraživanje iz perspektive uspješno završenog doktora znanosti sa akademskom karijerom.

Cijeli program "Dana doktorata" možete pročitati ovdje.

U nastavku možete pogledati fotografije s događaja.

Dr. sc. Tin Bariša, s nagrađenim posterom

Umirovljeni profesor, dr. sc. Damir Kalpić

Dr. sc. Josip Ćesić

Autor: Alan Vukić
Popis obavijesti