Na FER-u postoji više zaposlenika s imenom

  izv. prof. dr. sc. Marin Vuković

  Izvanredni profesor, Zavod za telekomunikacije

  Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
  Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

  Životopis

  Marin Vuković rođen je 1982. godine u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju.

  Visokoškolsko obrazovanje stekao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, gdje je diplomirao 2006. godine, a doktorirao u lipnju 2011. godine s temom rada "Adaptivno upravljanje lokacijskom informacijom za telekomunikacijske usluge s dodanom vrijednosti".

  U znanstvenom i stručnom radu Marin Vuković usmjerava se na usluge sa dodanom vrijednosti kao i napredne usluge u konvergiranim mrežama nove generacije temeljene na znanju, te sudjeluje kao istraživač i suradnik u okviru znanstvenih, tehnologijskih i stručnih projekata.

  Koautor je patenta pri Hrvatskom zavodu za intelektualno vlasništvo P20080303A pod nazivom "Uređaj i postupak za prepoznavanje rijecči i fraza te njihovog značenja iz slobodnog teksta u obliku elektroničkog sadržaja", nastalog kao rezultat istraživanja u okviru tehnologijsko razvojno istraživačkog projekta Hrvatskog instituta za tehnologiju 2007-2009.g.

  Član je međunarodnih strukovnih udruga Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) i KES International.

  Kompetencije

  • Computational and artificial intelligence
   Context awareness Learning (artificial intelligence) Backpropagation Learning automata Semisupervised learning Supervised learning Unsupervised learning Machine learning Predictive models
  • Mathematics
   Machine learning algorithms

  Osobni podaci

  Godina diplomiranja:
  2006.
  Godina doktoriranja:
  2011.