Obavijesti

Prijavi se na natječaj Privredne banke Zagreb za dodjelu stipendije iz STEM područja, a ako budeš odabran, steći ćeš pravo na mjesečnu stipendiju za vrijeme redovitoga studiranja u iznosu od 3000 kuna neto kroz cijelu kalendarsku godinu.

Uz to, završetkom studija i na ponudu Privredne banke Zagreb zasnovat ćeš pripravnički radni odnos upravo u Privrednoj banci Zagreb. Detalje natječaja i njegove uvjete pogledaj na stranici http://student.pbz.hr/stipendije.

Autor: Irena Ćosić
Hrvatska lutrija - Natječaj za...

HRVATSKA LUTRIJA d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara 72, OIB - 27905228158, (u daljnjem tekstu: Organizator) u suradnji s  Fakultetom Elektrotehnike i Računarstva (u daljnjem tekstu FER), Prirodoslovno-matematičkim fakultetom (u daljnjem tekstu PMF) Sveučilišta u Zagrebu i Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu (u daljnjem tekstu FOI) objavljuje

 

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA

U IZNOSU OD 2.500,00 KUNA MJESEČNO

 

PRAVO SUDJELOVANJA  na natječaju ima student 3. i 4. godine studija FER-a, PMF-a i FOI-a i to pod sljedećim uvjetima:

  • Da je redoviti student 3. ili 4. godine studija
  • Da nije korisnik stipendije s obvezom zasnivanja radnog odnosa nakon završetka studija

UVJETI NATJEČAJA

Kandidat treba uz prijavu za stipendiju predati svoj osobni rad na temu „Osmisli igru“. Prijava se može poslati poštom na adresu HL-a: Ulica grada Vukovara 72, 10 000 Zagreb ili elektroničkom poštom na adresu osmisli.igru@lutrija.hr.

Prilikom prijave, potrebno je navesti kontakt podatke (ime, prezime, broj telefona, adresa, e-mail). Odabrani sudionici će dobiti priliku predstaviti svoje radove pred Stručnim povjerenstvom.

Za detaljnije upute i podršku zainteresirani studenti mogu se obratiti na e-mail: osmisli.igru@lutrija.hr.

Prijavljeni rad mora biti vlasništvo kandidata koji sudjeluje na natječaju, a kandidat jamči da ima sva prava na isti. Nije dopušteno prijavljivati radove objavljene u knjigama, tiskovinama ili internetu čiji autor nije kandidat na ovom natječaju.

ODABIR NAJBOLJIH RADOVA

Stručno povjerenstvo, sastavljeno od zaposlenika Hrvatske Lutrije d.o.o., odabrat će do 6 najboljih radova.

Odabir će se vršiti na temelju sljedećih kriterija: atraktivnost igre, pravila igre, izračun vjerojatnosti dobitaka, dostupnost igre, fair game, profitabilnost igre i društveno odgovorno poslovanje.

Priloženi rad bit će ocijenjen bodovima od 1 do 10, a svaki od navedenih kriterija bit će uzet u obzir prilikom bodovanja.

TRAJANJE NATJEČAJA

Natječaj je otvoren do 15.09.2019., a kandidat/i čije igre budu ocijenjene najboljima bit će nagrađeni:

 

STIPENDIJOM U IZNOSU OD 2.500,00 KUNA MJESEČNO

Hrvatska Lutrija d.o.o. će kandidatu/ima koji na natječaju osvoji/e stipendiju ponuditi Ugovor o stipendiranju s važenjem do završetka studija. Potpisivanjem Ugovora o stipendiranju Organizator se obvezuje da će svakog 15. dana u mjesecu (tijekom cijele akademske godine) isplaćivati studentu stipendiju u iznosu od 2.500,00 kuna i to do kraja diplomskog studija, uz uvjet  redovnog polaganja ispita. Uz navedeno, Organizator se obvezuje da će nakon diplomskog studija dobitniku stipendije ponuditi posao u Hrvatskoj Lutriji d.o.o. adekvatan njegovoj stručnoj spremi, a potpisivanjem Ugovora o stipendiranju stipendist se obvezuje da će u radnom odnosu s Organizatorom ostati najmanje onoliko dugo koliko je bio stipendiran.

OBJAVA DOBITNIKA

Imena dobitnika bit će objavljena 10.10.2019. na stranici Organizatora: www.lutrija.hr/stipendije

Sudjelovanjem na natječaju kandidati daju svoj pristanak na javnu objavu imena stipendista.

 

 

Autor: HRVATSKA LUTRIJA D.O.O.

Ponosni smo što stipendiranjem studenata i studentica možemo sudjelovati u razvoju mladih stručnjaka i stručnjakinja te im pomoći da postignu još više.

Tvrtka smo koja cijeni i nagrađuje znanje te smo odlučili krenuti s programom stipendiranja izvrsnih studenata/studentica FER-a, FOI-a, PMF-a i Tehničkih veleučilišta, i to smjerova koji su blisko povezani s poslovanjem ICT kompanija.

Osim što ćemo pružiti financijsku potporu studentima, naš je cilj surađivati s mladim stručnjacima već tijekom njihovog studija, ponuditi im mogućnosti dodatnog učenja, pratiti ih te im pomoći da budu što uspješniji nakon što završe fakultet.

O našim se stipendistima brinu vrhunski mentori, za njih organiziramo predavanja, pomažemo im u izradi diplomskog rada, uključujemo ih u projekte dajući im perspektivu rada u Compingu. Naši se stipendisti i praktično uključuju u rad s vrhunskim tehnologijama: Internet of Things, Cloud, Big Data, CRM, Business Analytics, Business Intelligence, Open Source Technologies

Uz otvorena vrata naše tvrtke, stipendisti će osjetiti što znači biti dio naše tvrtke koja svoje poslovanje zasniva na najnaprednijim tehnologijama i najmodernijim trendovima u svijetu. Ponosni smo što stipendiranjem studenata možemo sudjelovati u razvoju mladih stručnjaka i pomoći im da postignu još više.

Više informacija o uvjetima natječaja i načinu prijave pročitajte u nastavku obavijesti.

Autor: Danijela Filipovic
Internship Programme of German Business

The Internship Programme of German Business offers young graduates and students the possibility of a three to six-month-long internship at leading German companies. The interns gain an insight into corporate culture in Germany and are acquainted with modern management and work organisation.

The interns receive a scolarship that is financed from the funds of the Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ). The participating German companies make available both the required management capacities as well as the internship placements. Furthermore, the companies cover the cost of accommodation and health insurance for the interns or pay a monthly allowance.

More about Programme you may find at official Webpage www.djindjic-stipendienprogramm.de

Autor: Dragi Gost

Ingemark d.o.o. bavi se razvojem softvera po narudžbi te daje stipendije studentima koji studiraju računarstvo ili srodne discipline, a vole programiranje i žele se time profesionalno baviti. Studente stipendiramo do diplome, nakon čega im, ako se pokaže da bi se dobro uklopili u naš tim, ponudimo i posao.

Za vrijeme stipendije od stipendista očekujemo da dolaze kod nas koliko im obaveze na faksu dozvoljavaju te kod nas rade na svojem diplomskom. Ako je moguće, temu diplomskog dogovaramo s pojedinim stipendistom/stipendisticom i njegovim mentorom, a iskusne kolege iz Ingemarka vode stipendiste i savjetuju ih oko diplomskog.

Mimo vlastitog diplomskog, studenti mogu raditi i na našim komercijalnim projektima i to samo ako to žele i mi procijenimo da su za to spremni. Taj rad im je plaćen dodatno, povrh stipendije.

Tehnologije u kojima radimo su uglavnom Java, JavaScript, Ruby on Rails, iOS i Android, a smjer u kojem će se pojedini stipendist razvijati u velikoj mjeri ovisi o njemu/njoj. Nemamo fiksan broj ljudi koji ćemo stipendirati, ovisi o profilu kandidata koji se prijave. Nalazimo se u Ulici grada Vukovara 269d, u Zagrebu (VMD-ova zgrada na uglu Radničke i Vukovarske).

Zainteresirani studenti mogu se prijaviti ovdje, a dodatne informacije dostupne su na adresi http://www.ingemark.com/stipendije/.

 

Autor: Dragi Gost