Obavijesti

PBZ Stipendija omogućuje lakše studiranje studentima STEM smjerova 😊

Privredna Banka Zagreb svojim stalnim ulaganjima u tehnološki razvoj i kvalitetne kadrove oblikuje nove standarde u bankarskom poslovanju. Upravo su zaposlenici PBZ-a temelj uspješnog poslovanja, koji aktivno sudjeluju u modernom razvoju banke i kreiranju stalnih promjena. Vizija Banke jest biti uzor i centar izvrsnosti u stvaranju novih vrijednosti, čime na prvo mjesto stavlja svoje zaposlenike pa tako i stipendiste. Ako si:

 • izvrstan student / izvrsna studentica na drugoj ili višoj godini preddiplomskog / diplomskog redovnog studija
 • privlači te rad u bankarskom sektoru

imaš priliku:

 • financijski si olakšati studiranje
 • odraditi stručnu praksu uz mentora kao i raditi za vrijeme studija
 • nakon studija nastaviti raditi u suradljivom, inovativnom i tehnološki naprednom okruženju.

Prijavi se na natječaj Privredne banke Zagreb za dodjelu stipendije iz STEM područja, a ako budeš odabran/a, steći ćeš pravo na mjesečnu stipendiju za vrijeme redovitoga studiranja u iznosu od 3.500 KN (464,53 EUR) neto kroz cijelu kalendarsku godinu. Uz to, završetkom studija i na ponudu Privredne banke Zagreb zasnovat ćeš radni odnos upravo u Privrednoj banci Zagreb. Detalje natječaja i njegove uvjete pogledaj na poveznici.

U slučaju dodatnih pitanja slobodno se javi putem e-mail adrese: stipendija@pbz.hr.

Autor: Dora Pavlinić

Tko smo i čime se bavimo?

Mi smo OIV - Digitalni signali i mreže, glavni pružatelj nacionalne strateške komunikacijske infrastrukture koja korisnicima nudi pouzdane digitalne mreže i platforme za odašiljanje i prijenos signala, distribuciju sadržaja te prijenos podataka kroz svjetlovodnu internetsku mrežu za mission-critical usluge.

Tko se može prijaviti za našu stipendiju?

Ako si redovni student diplomskog studija upisan u akademskoj godini za koji se raspisuje natječaj, onda se možeš prijaviti na naš natječaj. Zanimljivi su nam studenti:

Smjer: Komunikacijske i svemirske tehnologije

Koliko je iznos stipendije i koliko traje ugovoreno stipendiranje?

Novčane stipendije u iznosu od 3100 kuna mjesečno. OIV će isplaćivati stipendiju studentima do završetka redovnog studija, uz uvjet redovnog upisa iduće godine studija i završetak studija u redovnom roku.

Zanima te više? Želiš se prijaviti za stipendiju?

Sve detalje, uvjete i mogućnost prijave pogledaj na linku.

Autor: Marija Pezo

Nudimo vam početak karijere i stjecanje prvih radnih iskustava, znanja i vještina u jednom od vodećih proizvođača energetskih transformatora u Siemens Energy grupi transformatora s izvozom preko 95% proizvoda u više od 90 zemalja svijeta.

Koga stipendiramo?

Stipendiramo studente i studentice Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, studij Elektrotehnika i informacijska tehnologija:

 • 3. godine prediplomskog studija
 • 1. godine diplomskog studija

Tko smo i čime se bavimo?

 • Proizvodimo energetske transformatore snage do 1000 MVA i prigušnice snage do 250 MVAr
 • Dio smo Siemens Energy grupe, i aktivno doprinosimo energetskoj tranziciji uvođenjem zelenih rješenja u naše proizvode. Primjerice, kako bi naši tranformatori imali manji negativni utjecaj na okoliš umjesto mineralnog ulja koristimo estere koji su biorazgradivi.
 • Imamo 500+ zaposlenih koji su, ovisno o stručnosti, organizirani u raznovrsne timove ( istraživanje i razvoj, projektiranje, konstruiranje, proizvodnja, kontrola kvalitete, prodaja, PM …)
 • Naši zaposlenici djeluju u sklopu globalnih timova, te imaju priliku kreirati i implementirati nove tehnologije i rješenja
 • Jedni smo od vodećih izvoznika, a glavna tržišta su nam SAD, UK, Norveška, Qatar. Naši proizvodi integrirani su u najzahtjevnije energetske projekte današnjice. Tako primjerice, naši transformatori ugrađeni su u jednu od najvećih offshore elektrana na Sjevernom moru. Isporučili smo transformator za tada najveći battery storage na svijetu (Moss Landing California). Stadioni na svjetskom prvenstvu u Qataru će biti napajani našim transformatorima.
 • Okrenuti smo budućnosti te kroz više projekata provodimo digitalnu transformaciju
 • Dobitnici smo brojnih nagrada i priznanja: višestruki dobitnici Zlatne kune, višestruki dobitnici Zlatnog ključa za nekoliko stranih tržišta, dobitnici Siemensove nagrade Business Performance Award, a naši zaposlenici su nominirani za Siemens Energy nagradu „ Passion for Energy Award“
 • Već godinama smo uključeni u rast i razvoj stručne zajednice, jedni smo od inicijatora pokretanja Specijalističkog studija za transformatore, te našim zaposlenicima omogućavamo pohađanje navedenog studija. Na više projekata surađujemo sa nekoliko fakulteta.

Što nudimo?

 • Mjesečnu stipendiju u rasponu od 2.700 kuna do 4.000 kuna (ovisno o uspjehu na fakultetu)
 • Dodatne financijske nagrade za izuzetno uspješne studente
 • Obavljanje stručne prakse
 • Vrhunske mentore i pomoć u izradi diplomskog rada
 • Mogućnost dodatnog učenja stranih jezika
 • Mogućnost zaposlenja po završetku studija
 • Mogućnost kvalitetnog osobnog i profesionalnog razvoja u jednoj od najstabilnijih tvrtki u Hrvatskoj
 • Rad u poticajnom i dinamičnom internacionalnom okruženju uz korištenje najnovijih praksi i platformi

Koje su obveze stipendista?

 • Redovito izvršavati studentske obveze.
 • Po završetku studija zaposliti se u punom radnom vremenu
 • Ostati u radnom odnosu u KPT-u onoliko mjeseci koliko je isplaćivana stipendija

Kako odabiremo stipendiste?

Selekcijski postupak uključuje evaluaciju pristiglih dokumenata, testiranje i selekcijski razgovor.

Kako se prijaviti?

Prijava se vrši na adresu posao.kpt.hr@siemens-energy.com i treba sadržavati:

 • motivacijsko pismo i životopis
 • prijepis ocjena svih položenih ispita

Rok za prijave je 5. prosinca 2022.

Kandidati će o ishodu natječaja biti obaviješteni e-mailom.

Neodlučni ste?

Za sve zainteresirane studente organizirati ćemo posjet našoj tvornici što će biti prilika za upoznavanje i dobivanje više informacija. Za posjetu, javite nam se na e-mail posao.kpt.hr@siemens-energy.com ili na tel. 01 3795 382 ili 01 3795 506.

Autor: Anita Jakuš

Tko smo i čime se bavimo?

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Zaokružen proizvodni program sastoji se od vozila (MUVO, LYNX, LYNX Charge), strojeva, nadogradnji, sustava za upravljanje vozilima i strojevima, te sofisticiranih softverskih rješenja.

Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe, zbog toga smo kroz naš dugogodišnji program stipendiranja uvijek u potrazi za mladim talentima, novim znanjem i svježim perspektivama u tehnologiji.

Što nas razlikuje od ostalih?

Razlikuje nas to što na jednom mjestu možete pratiti zaokružen proizvodni proces. Konstruiranje, razvijanje, proizvodnju i testiranje - sve radimo u vlastitom pogonu, a vi imate ekskluzivan pristup!

Više od 20 godina stipendiramo studente koji imaju priliku raditi s visokim tehnologijama i digitaliziranom proizvodnjom. Uz nadzor naših mentora, iskusnih inženjera, rade na najnovijim projektima jer iz naših pogona svakodnevno izlaze vozila, čistilice, pogonski te složeni elektronički, hidraulički i mehanički sustavi. Po završetku obrazovanja naši mladi stručnjaci imaju osiguran posao i postaju dio velikog RASCO tima.

Koga stipendiramo i kako se prijaviti?

Studenti strojarskih i elektrotehničkih fakulteta, pogotovo oni koji dolaze iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko podravske županije, mogu se prijaviti za dodjelu stipendije i to slanjem životopisa, prijepisa ocjena i motivacijskog pisma na e-mail: stipendija@rasco.hr ili putem linka RASCO stipendija 2022/2023

RASCO stipendija iznosi do 3.000,00 kuna neto mjesečno i visina ovisi o godini studija.

Zanima vas kako to sve izgleda iz prve ruke kako biste lakše donijeli svoju odluku?

Za sve zainteresirane studente organizirati ćemo posjet našoj tvornici što će biti prilika za upoznavanje i dobivanje više informacija. Za posjetu, javite nam se na e-mail: rasco@rasco.hr.

Autor: Kristina Balabanić Kolarić

Financijska agencija je vodeća hrvatska tvrtka na području pružanja financijskih i elektroničkih usluga. Iako u državnom vlasništvu, Fina posluje isključivo na tržišnom principu. Uspješno surađujemo s bankama, Hrvatskom narodnom bankom, brojnim poslovnim sustavima i drugim subjektima poslovnog života. Tehnološki smo orijentirana tvrtka koja ima vrlo široko područje informatičkih znanja, objedinjenih u Sektoru informatike. Radimo u svim informatičkim tehnološkim domenama, od mrežno-komunikacijskih tehnologija, centralnih i distribuiranih obradnih sustava do razvoja zahtjevnih aplikativnih rješenja koja u najvećoj mjeri stvaramo unutar vlastitih razvojnih timova.

Od drugih se razlikujemo po tome što koristimo različite napredne informatičke tehnologije i rješenja koji su u IT svijetu rijetko tako široko obuhvaćene i međusobno povezane na jednome mjestu. Naš IT čini više od 280 stručnjaka, koji su sudjelovali na strateški važnim projektima i servisima, poput Platnog prometa, REGOS-a, Registra zaposlenih u javnom sektoru, Centralnog obračuna plaća, Nacionalnog klirinškog sustava, e-Računa, e-Plaćanja, Prisilne naplate osnova za plaćanje, PKI servisa i e-Građana.

Fina raspisuje natječaj za stipendiranje studenata, uz mjesečni iznos stipendije od 3.000 kuna neto.

Autor: Ana Glavaš Damić