Poštovani korisnici stranice Ponuda poslova,

prije objavljivanja sadržaja na ovoj stranici ljubazno molimo da pročitate Uvjete korištenja web-stranice "Ponuda poslova" i naputke za objavu oglasa.

Centar karijera Vam je na raspolaganju za sva pitanja.


Ericsson Nikola Tesla R&D nudi studentsko usavršavanje i studentski rad iz područja komunikacijskih tehnologija radijskih pristupnih mreža pete generacije (5G). Studentsko usavršavanje i rad regulirani su SC ugovorom sa satnicom od 35 kn. U sklopu SC ugovora, a u dogovoru s mentorom, studenti mogu izrađivati i svoj diplomski rad.

Studentsko usavršavanje uključuje skup predavanja i izradu jednostavnih praktičnih zadataka. Ovisno o slobodnom vremenu studenata, usavršavanje može trajati i do nekoliko mjeseci. Nakon njega, studenti se uključuju u razvojne timove gdje s iskusnim inženjerima sudjeluju u radu na aktualnim Ericssonovim projektima vezanih uz razvoj 5G ugradbenih radijskih baznih sustava. Intenzitet ovog rada ovisi o slobodnom vremenu studenata. U doba pandemije većina aktivnosti obavlja se radom od kuće, uglavnom alatima koji se već koriste u provedbi nastave na daljinu.

Tehnologija 5G ugradbenih radijskih sustava uključuje sljedeće:

Područja: real-time embedded system design, Linux in embedded systems, signal processing, antenna systems, RF electronics, computer and mobile networks, secure coding, software product build systems, automation and integration of hardware/software co-verification.

Programski jezici: C/C++, Java, Python, Perl, Bash, Matlab.

Jezici za opis sklopovlja: VHDL, Verilog, SystemVerilog.

Sklopovske platforme: ARM, Zynq, Intel, ASIC.

Primjer sličnog poziva, ali za radno mjesto razvojnog inženjera u gore navedenim područjima, možete vidjeti ovdje. Druga područja rada tvrtke i mogućnosti uključivanja u njih možete vidjeti na našoj stranici.

Molim sve zainteresirane studente da se jave na e-mail goran.molnar@fer.hr ili goran.molnar@ericsson.com.

U e-mailu je poželjno poslati kratak CV u bilo kojem obliku, a koji uključuje osobne podatke, godinu studija, smjer, područja interesa i sl.

Autor: Goran Molnar
Popis obavijesti