Potpora istraživačima

Danas se na FER-u provodi stotinjak istraživačkih projekata te deseci projekata suradnje s gospodarstvom. Prema podacima Europske komisije, FER je jedna od dvije najbolje institucije u Hrvatskoj u privlačenju sredstava iz europskih fondova.
Centar za istraživanje i inovacije

Centar za istraživanje i inovacije podupire istraživanja, rad na projektima te daje potporu pitanjima intelektualnoga vlasništva i transfera tehnologije.

Središnja knjižnica

Knjižnični fond čine stručne knjige (41300 svezaka), s vrlo vrijednom zbirkom priručnika, rječnika i enciklopedija te znanstvenih časopisa (662 naslova) koji pokrivaju područje nastavnog programa Fakulteta.

 

Istraživački poticaji

Pravilnik o programima za poticanje istraživanja i inovacija daje okvir za nekoliko programa poticaja istraživanja, što podiže kvalitetu istraživačkih aktivnosti i istraživačke produktivnosti na Fakultetu.

Pristup bazama

IEEE Xplore jedna je od najznačajnijih baza znanstvenih i stručnih članaka u svijetu, koja pokriva trećinu ukupne svjetske literature iz područja elektrotehnike, računarstva, ICT-a, ali i mnogih međudisciplinarnih područja. Svim djelatnicima i studentima baza IEEE Xplore dostupna  je unutar  raspona IP-adresa cjelokupnog Sveučilišta u Zagrebu, uključujući i studentske domove.