Partneri na projektu

Sveučilište u Zagrebu

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Unska 3, 10000 Zagreb, Hrvatska

Web: http://www.fer.hr/

 
Fakultet elektrotehnike i računarstva je vodeća istraživačka institucija u Republici Hrvatskoj u 2011. i 2012. godini (izvor: rang-lista web-sjedišta European Research Ranking: http://researchranking.org/ ), pri čemu po broju ugovorenih projekata s Europskom komisijom, ali i financijskim sredstvima dominira ne samo u okviru Sveučilišta u Zagrebu nego i u cijeloj Republici Hrvatskoj. Svoju nastavno-istraživačko-inovacijsku platformu potvrđuje jakom suradnjom s nizom prestižnih svjetskih sveučilišta i istraživačkih instituta, ponajprije kroz istraživačke projekte. Za primjer, samo je tijekom akademske godine 2012./2013. na FER-u ugovoreno 10 novih istraživačkih projekata u okviru europskog okvirnog istraživačkog programa FP7, dok je u prosincu 2013. godine u tijeku bilo čak 18 takvih projekata. Projekti iz programa FP7 čine samo dio projekata koji se intenzivno provode na FERu, a od drugih projekata može se izdvojiti sudjelovanje u projektima IPA, UKF, HRZZ, NATO, COST te brojnim bilateralnim projektima (npr. s NR Kinom i SADom). Uglavnom se radi o projektima u kojima sudjeluje veći broj partnera (na nekim projektima FER je koordinator projekta) pa su stečena iskustva u organiziranju i upravljanju projektima od posebne važnosti za afirmaciju, prepoznatljivost i buduće projekte FER-a. Konačno, FER je kroz svih dosadašnjih pet natječaja BICRO PoC (Proof of Concept) bio institucija s najvećim brojem ugovorenih projekata, čime se potvrđuje ne samo istraživačka nego i razvojno-inovacijska snaga FER-a.  
     

 

 

 

Locus d.o.o.

Mikulićeva 17, 10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: +385-1-463-6122

Web: http://www.lite.hr/

Web stranica projekta: http://www.lite.hr/index.php/intrfid-2/

 

 

 

 

Locus d.o.o. je tvrtka iz Zagreba koja uspješno posluje već desetak godina u području ICT industrije u segmentima razvoja elektronike i razvoja softvera. Ekspertiza tvrtke u navedenim područjima omogućava sveobuhvatni pristup razvoju hardvera i softvera, odnosno razvoj kompletnih rješenja. 

Dizajn hardvera obuhvaća razvoj u mikroelektronici (analogni i digitalni sklopovi) kao i u diskretnoj elektronici. Razvoj softvera tvrtka nudi na različitim platformama, u sklopu ugradbenih sustava kao i za mobilne aplikacije. Tvrtka je uspješno surađivala na projektima za naručitelje na domaćem i stranom tržištu u sklopu čega je razvijeno nekoliko proizvoda koji su u uspješnoj komercijalnoj primjeni. 

Tvrtka posjeduje široko iskustvo rada na projektima te uz usluge razvoja softvera i hardvera nudi i usluge vođenja projekata s certificiranim voditeljima.