Naslovnica Pretraživanje AA
 
AKTIVNOSTI

Prvi sastanak 26.-29. 2. 2012., EPFL, Švicarska

Sudjelovali: Ivana Podnar Žarko, Krešimir Pripužić i Karl Aberer.

Ivana Podnar Žarko i Krešimir Pripužić su boravili na EPFL-u u periodu od 26. do 29.2.2012. godine tijekom kojega su održali niz sastanaka s prof. Karlom Abererom i članovima laboratorija LSIR-a radi razmjene informacija o zajedničkim istraživačkim temama i budućim projektima. U tom smo periodu također intenzivno zajedno radili na radu "To Keep or Not To Keep: Probabilistic Processing of Sliding Window Top k Queries".

Studijski boravak 22.-27. 4. 2012., Dagstuhl, Njemačka

Sudjelovali: Ivana Podnar Žarko i Karl Aberer.

Ivana Podnar Žarko je sudjelovala na seminaru u Dagstuhlu "Semantic Data Management", a jedan od organizatora seminara je bio prof. Karl Aberer. Seminari u Dagstuhlu su iznimno cijenjeni u akademskoj zajednici kao mjesto nastanka novih istraživačkih ideja i poticanja znanstvene suradnje, a sudjelovanje je moguće isključivo na poziv organizatora seminara.

Ivana Podnar Žarko je prezentirala doprinos rada "To Keep or Not To Keep: Probabilistic Processing of Sliding Window Top k Queries" kako bi se identificirala potencijalna vrijednost primjene metode "top-k/w" za obradu toka tzv. semantički-povezanih podataka (engl. linked-data).

Svi materijali i prezentacije sa seminara dostupni su na sljedećoj adresi: http://www.dagstuhl.de/mat/index.en.phtml?12171


TRAŽILICA