Studentska sekcija Centra izvrsnosti za računalni vid

Cilj Studentske sekcije jest omogućiti zainteresiranim studentima stjecanje novih znanja u području teorije i primjene računalnog vida. Članstvo u Studentskoj sekciji otvoreno je svim studentima prediplomskih, diplomskih i doktorskih studija koji su zainteresirani za područje računalnog vida. Studenti imaju priliku uključiti se u istraživačke i razvojne projekte Centra te uz potporu iskusnijih članova Centra stjecati nova znanja. Osim toga studenti imaju pristup vrijednoj istraživačkoj opremi za realizaciju sustava za računalni vid.

Za dodatne informacije javite se voditelju Studentske sekcije.

Pavle Prentašić, mag. ing. comp., voditelj Studentske sekcije Centra izvrsnosti za računalni vid.


Obavijesti

Detekcija i praćenje igrača u...

Cilj projekta je oblikovati sustav za automatiziranu detekciju i praćenje igrača u video-snimkama nogometnih utakmica, koji bi pomogao analitičaru u označavanju događanja tijekom utakmice. Problemi koje će trebati riješiti uključuju kalibraciju kamera i ispravljanje izobličenja slike dobivene širokokutnim objektivom; spajanje slika dobivenih različitim kamerama; određivanje parametara geometrijske transformacije položaja u koordinatnom sustavu slike u koordinatni sustav nogometnog terena; detekcija nogometaša na temelju boje, oblika, teksture; praćenje položaja igrača kroz slijed slika; oblikovanje korisničkog sučelja za označavanje igrača. Pozivaju se zainteresirani i motivirani studenti diplomskog studija koji bi se htjeli pridružiti projektnom timu. Za daljnje informacije molimo javite se voditelju Studentske sekcije.

Autor: Marko Subašić

Cilj studentskog projekta je postići automatiziranu detekciju i lokalizaciju sfernih markera u CT snimkama. Precizna lokalizacija markera pomoću računalnog vida je nužan korak u navođenju medicinskog robota prilikom operacija mozga. Problemi koji će se u rješavati u sklopu projekta uključuju učitavanje DICOM snimaka, vizualizaciju volumena, detektiranje i lokalizaciju markera na fantomima i stvarnim medicinskim snimkama te implementaciju rješenja za navođenje medicinskog robota. Rad na projektu uključivat će posjete robotičkom laboratoriju na FSB-u i posjete robotiziranoj operacijskoj sali. Projekt je osmišljen u sklopu suradnje članova CRV-a sa FSB-a i FER-a, a nastavlja se na projekt RONNA. Pozivaju se zainteresirani i motivirani studenti diplomskog studija koji bi htjeli biti članovi projektnog tima. Za daljnje informacije molimo javite se voditelju Studentske sekcije.

              

Autor: Marko Subašić