Završen je postupak promjene načina prijave u Office 365 s dosadašnjeg AAI@EduHr na sustav FER AD (Active Directory). Studenti/ce i djelatnici/ce FER-a mogu se na adresu http://portal.office.com prijaviti svojim korisničkim vjerodajnicama koje im služe, između ostalog, za pristup e-pošti FER-a uz obavezan dodatak @fer.hr.

Primjerice, studentu Ivanu Petruši, koji ima JMBAG 0036123459, korisničko ime za prijavu u Office 365 glasi: ip12345@fer.hr

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Potrebno je imati na umu kako:

  • preuzete instalacije Office 2016 više neće raditi (u roku od 30 dana) te će ih trebati ponovno licencirati unosom korisničkih vjerodajnica iz sustava FER AD,
  • podatke koji ste pohranili iz OneDrive sustava na neki drugi (vlastiti) medij možete ponovno vratiti u OneDrive gdje vam je na raspolaganju 1 TB diskovnog prostora.

Promjenom načina prijave na http://portal.office.com s dosadašnjeg na novi sustav postale su aktivne i neke do sada nedostupne usluge (Skype for Business), a prelazak na najnoviji sustav elektroničke pošte s podrškom suvremenim mobilnim klijentima, koji će studentima omogućiti veličinu poštanskog sandučića 50 GB umjesto dosadašnjih 200 MB, planiramo za početak zimskog semestra.

 

NAPOMENA:
Svi studenti i većina djelatnika već posjeduju korisničko ime u sustavu FER AD (osim dijela zavoda ZEMRIS i ZVNE). Riječ je o vjerodajnicama koje se koriste za prijavu na FER-ov sustav e-pošte, za prijavu na računala u zajedničkim laboratorijima i predavaonicama te FERwlan bežičnu mrežu.

 

Djelatnici koji nemaju takvo korisničko ime ili ne znaju podatke za pristup, mogu se javiti Damiru Kirasiću u CIP (prizemlje zgrade C, odnosno A104 dok traju radovi u prizemlju).

Autor: webmaster
Popis obavijesti