Nova inačica "Studomata"

Srce je implementiralo novu inačicu ISVU modula "Studomat". Studomat je daleko najkorišteniji dio ISVU-a i koristi ga više od 140 000 studenata, a na godišnjoj razini se zabilježi 7 milijuna prijava za rad. Njegov dosadašnji dizajn bio je primarno prilagođen internetskim kioscima niske rezolucije, a dio vezan za ispite bio je posebno prilagođen korištenju s mobilnih uređaja. Zbog navedenih ograničenja dio funkcionalnosti bio je razdvojen na više stranica / koraka (nije bilo moguće prikazati više informacija na jednoj stranici). Uz to je, iz istih razloga, bilo otežano i dodavanje novih opcija.

Implementacijom novog Studomata korisničko sučelje je prilagođeno današnjim pametnim telefonima, tablet uređajima te računalima kako bi studenti što brže i jednostavnije te s bilo koje lokacije dobili informacije koje ih zanimaju (npr. kad i gdje je pismeni dio ispita) ili odradili administrativne poslove koje žele (npr. prijava ispita). Ove promjene omogućavaju i daljnje proširenje Studomata novim opcijama kako bi studenti imali uvid u sve podatke vezane za njih i njihov tijek studiranja. Dodatno je pojednostavljen uvid u tijek i uspješnost studiranja pojedinog studenta i sl.

Uz novo sučelje u Studomatu je izmijenjen i veliki dio programskog koda kako bi se aplikacija temeljila na aktualnim tehnologijama kao što su: Spring Framework 5 i Bootstrap 4. Implementirano rješenje osigurava dugoročnu održivost i daljnji kontinuirani razvoj Studomata kako bi se kvalitetnije mogle pratiti potrebe korisnika.

Obavijest je prenesena sa službenih stranica Sveučilišnog računskog centra (SRCE), a u izvorniku je možete pročitati ovdje.

Autor: webmaster
Popis obavijesti