Audio Engineering Society (AES) je jedina profesionalna udruga u popunosti posvećena isključivo audio tehnologiji. Utemeljena 1948. god. u SAD, udruga AES je do danas postala međunarodna organizacija koja ujedinjuje audio inženjere, kreativne umjetnike, znanstvenike i studente širom svijeta, promičući napredak u audio industriji i šireći nova znanja i istraživanja.

 

Danas je više od 14000 članova spojenu u više od 75 profesionalnih AES sekcija i više od 95 studentskih AES sekcija širom svijeta. Aktivnosti sekcija uključuju gostujuća predavanja, tehnička savjetovanja i demonstracije, kao i društvene uloge. Kroz lokalne AES sekcija i događanja, članovi mogu dobiti vrlo vrijedne prilike za međusobno profesionalno upoznavanje kao i svoj osobni rast.

 

Udruga AES također zadovoljava potrebe edukacije svojih članova i audio industrije, i to putem međunarodnih tehničkih sastanaka, izložbi opreme i raznih vrsta publikacija.

 

Konvencije koje uključuju znanstvene prezentacije, studentske aktivnosti, radionice i izložbe održavaju se godišnje u SAD i Europi. Dodatne konferencije i lokalni sastanci se održavaju periodički u Južnoj Americi, Aziji, Europi i Sjevernoj Americi.

 

Mnogi znanstveni članci prikazani na konvencijama se objavljuju i u časopisu AES udruge. Svi ostali članci i zbornici radova dostupni su preko mreže u elektroničkom obliku, u elektroničkoj knjižnici. Članovi udruge za simboličnu naknadu dobivaju preko web stranica AES udruge pristup tim informacijama, zajedno s obiljem drugih materijala, uključujući razne sažetke i tehničku dokumentaciju.

 

Na kraju, AES udruga je stalno uključena u stvaranje i održavanje mežunarodnih standarda na području digitalne i analgone audio tehnike, komunikacijske tehnologije, akustike, sačuvanja medija i kreativne prakse. Kroz tehničko vijeće AES udruge i pripadajućih radnih grupa, članovi AES udruge uvijek su prvi, kako u postojećoj audio tehnologiji, tako i u onoj koja se tek razvija.