Na FER-u postoji više zaposlenika s imenom

  izv. prof. dr. sc. Vedran Podobnik

  Izvanredni profesor, Zavod za telekomunikacije

  Funkcija: socialLAB Director, Zavod za telekomunikacije

  Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
  Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

  Životopis

  Vedran Podobnik je docent na Zavodu za telekomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

  Diplomirao je 2006. godine na smjeru Telekomunikacije i informatika Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu s diplomskim radom pod nazivom "Programski agenti na elektroničkom tržištu", a doktorirao 2010. godine na istom fakultetu s disertacijom pod nazivom "Višeagentski sustav za pružanje telekomunikacijskih usluga zasnovan na profilima korisnika". Nadalje, 2013. godine je s radom pod nazivom "A landscape for a potential new Innovation Platform in Global Challenges: Opportunities for the UK" završio program MPhil in Technology Policy na Judge Business School, University of Cambridge.

  Dobitnik je Državne nagrade za znanost (godišnja nagrada znanstvenim novacima) u području tehničkih znanosti (2011. godina) i Srebrne plakete nagrade "Josip Lončar" za istaknutu doktorsku disertaciju i posebno uspješan znanstvenoistraživački rad (2010. godina) te godišnje nacionalne nagrade ZNANOST u području tehničkih i biotehničkih znanosti (2007. godina).

  Provodi istraživanja u područjima pametnog poslovanja, društvenih tehnologija, višeagentskih sustava, elektroničkih tržišta te kontekstno-svjesnih usluga. Koautor je više od 50 znanstvenih i stručnih radova objavljenih kao poglavlja u knjizi, prilozi u enciklopediji te članci u međunarodnim časopisima i zbornicima radova s međunarodnih konferencija.

  Član je strukovnih udruga IEEE, ACM i KES International te udruge Cambridge Union Society.

  Kompetencije

  • Engineering management
   Technology management Innovation management
  • Computers and information processing
   Internet Data analysis
  • Professional communication
   Social network services
  • Communications technology
   Social computing
  • Vehicular and wireless technologies
   Electric vehicles

  Profesionalni interesi i članstva

  IEEE, KES International, Cambridge Union Society

  Osobni podaci

  Osobna stranica na Webu:
  Godina diplomiranja:
  2006.
  Godina doktoriranja:
  2010.
  Na zavodu od:
  2006.