Naslovnica Pretraživanje AAA
 
O DJELATNIKU
prof. dr. sc. Zvonimir Šipuš
Zvanje:Redoviti profesor
Lokacija: C12-07
Telefon:6129-798
Telefon kućni:298
E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: http://www.fer.unizg.hr/zrk/djelatnici/zvonimir_sipus
Zavod/služba : Zavod za radiokomunikacije

Nastava

Sveučilišni preddiplomski

Sveučilišni diplomski

Poslijediplomski studij

Životopis

Zvonimir Šipuš je rođen 12. ožujka 1964. godine u Zagrebu. Diplomirao je i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu 1988. godine,  odnosno 1991. godine, a doktorirao je 1997. godine na Chalmers University of Technology, Göteborg, Švedska.

Od prosinca 1988. godine do srpnja 1993. godine bio je zaposlen u Institutu Ruđer Bošković, Zagreb, u Laboratoriju za poluvodiče. Sudjelovao je u razvoju uređaja za mjerenje koncentracije eksplozivnih plinova zasnovanih na poluvodičkim senzorima. Od kolovoza 1993. godine radi na Zavodu za radiokomunikacije, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb, gdje je i danas u svojstvu redovitog profesora. Od rujna 1994. godine do listopada 1997. godine nalazio se  na znanstvenom usavršavanju na Department of Microwave Technology, Chalmers University of Technology, Göteborg, Švedska, gdje je bio doktorski student. Na istom je sveučilištu u jesen 1999. godine izabran u zvanje gostujući istraživač  (Adjunct Researcher) s obvezom da šest tjedana godišnje pomaže u istraživačkom radu i u poslijediplomskoj nastavi. Tu aktivnost je obavljao do 2005. godine. Od 2006. godine obavlja nastavu i u Europskoj doktorskoj školi iz antena (European School of Antennas).

Znanstvenoistraživačka djelatnost Zvonimira Šipuša vezana je uz analizu i projektiranje mikrovalnih antena i antenskih nizova, uz numeričke metode u elektromagnetizmu te uz svjetlovodne komunikacijske i senzorske sustave. Aktivno je sudjelovao na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima. Autor je ili koautor više od 40 znanstvenih radova objavljenih u znanstvenim časopisima kao i više od 100 radova objavljenih u zbornicima radova s međunarodnih i domaćih znanstvenih skupova.   

Dr.sc. Zvonimir Šipuš bio je aktivno uključen u znanstvenoistraživački rad na projektima Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Hrvatske. Bio je voditelj dvaju znanstvenih projekta vezanih uz razvoj novih elektromagnetskih struktura i njihovu primjenu u komunikacijskim tehnologijama. Također je bio aktivno uključen u desetak međunarodnih znanstvenih projekata, a šest je od njih i vodio.

Oženjen je i otac je dviju djevojaka.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
TRAŽILICA