Naslovnica English
 
ZAVOD ZA TELEKOMUNIKACIJE

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod je nositelj modula Telekomunikacije i informatika na preddiplomskom studiju, smjer Računarstvo, te nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih grupa.


11. 9. 2017. u 14:48
Uređeno: 11. 9. 2017. u 15:17

Ericsson Nikola Tesla d.d. već godinama pomaže studentima u njihovom studiju i stručnom napredovanju, a posebnu pozornost posvećuje istaknutim i darovitim studentima koji se bave telekomunikacijama. Kompanija Ericsson Nikola Tesla, kao nastavak ove prakse, dodjeljuje godišnju

Nagradu Ericssona Nikola Tesle za najbolji studentski rad u području informacijsko komunikacijskih tehnologija

 

Cilj nagrade jest poticanje studenata na istraživački rad i unaprjeđivanje njihovih znanstvenih i profesionalnih sposobnosti. Nagrada je priznanje za istraživačka i stručna dostignuća na području informacijsko komunikacijskih tehnologija, a posebice ona koja su okrenuta novom telekomunikacijskom svijetu u kojem se povezuju telekomunikacijske, računalne i medijske tehnologije. Nagrada se dodjeljuje za originalne radove čiji su autori studenti.

Rok za predaju radova na natječaj je 1. studenog 2017.

Više u nastavku obavijesti.

 

Pravila natječaja za dodjelu nagrada:

  1. Na natječaj se mogu prijaviti studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) koji su samostalno ili uz mentorsku pomoć napisali rad iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija. Prednost u selekciji će imati radovi koji donose rješenja za poboljšanje svakodnevnih problema ljudi.
  2. Mogu se prijaviti samo neobjavljeni radovi. Za natječaj se ne smije prijaviti rad koji je već prijavljen ili koji će biti prijavljen za neku drugu nagradu.
  3. Prijava treba sadržavati:

          - rad koji se prijavljuje na natječaj

          - kratki životopis autora sa popisom već objavljenih radova i dobivenih nagrada

          - izjavu o vlastitom doprinosu u radu

  1. VAŽNO: Svi navedeni dijelovi prijave trebaju biti objedinjeni u jednom PDF dokumentu (prema predlošku na hrvatskom ili engleskom jeziku) koji ne smije prelaziti 10 stranica. Objedinjeni dokument, dakle, treba sadržavati tekst samog rada, CV-ove autora s popisom objavljenih radova i nagrada te izjavu o doprinosu pojedinih autora u radu. (Ne slati izvorni kod programskog rješenja.)
  2. Povjerenstvo sastavljeno od istaknutih stručnjaka iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu ocijenit će pristigle radove i odabrati najbolje.
  3. Proglašenje najboljih radova i dodjela nagrada održat će se na prigodnoj svečanosti.
    Autorima će se dodijeliti novčane nagrade: prva nagrada 8.000 kn, druga nagrada od 6.000 kn i treća nagrada u iznosu od 4.000 kn.

Radovi za natječaj moraju pristići najkasnije do 1. studenog 2017.

Radove i tražene dokumente u formatu PDF treba poslati na e-mail adresu: sasa.desic@ericsson.com uz naslov „Za Natječaj Ericssona Nikola Tesle za najbolji studentski rad u području informacijsko komunikacijskih tehnologija“.

Gordan Ježić
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ